Græsset er for højt i Gribskov. Derfor sætter kommunen nu ind med dagsbøder over for entreprenør. Modelfoto.

Græsset er for højt i Gribskov. Derfor sætter kommunen nu ind med dagsbøder over for entreprenør. Modelfoto. Vira - stock.adobe.com

Kommunen giver dagbøder for højt græs: 'Det er uacceptabelt'

Entreprenør langt bagud med at slå græs og fjerne ukrudt

langhåret Hvis du som borger undrer dig over højt græs og ukrudt i det offentlige rum, så er der en forklaring. Entreprenøren er nemlig så langt bagud, at politikerne i Gribskov Kommune griber ind.

Et enigt formandskab for udvalget for udvikling, By og Land sætter foden ned i forhold til den entreprenør, der har ansvaret for at holde Gribskovs grønne arealer. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

”Det er uacceptabelt, det vi ser i øjeblikket. Vi er gået ind i turistsæsonen, og vi kan ikke være det bekendt over for hverken besøgende, turister eller vores borgere. Så det skal bringes i orden nu,” siger udvalgsformand Pernille Søndergaard (Nyt Gribskov).

”Vi er ikke tilfredse med situationen. Der er ikke gjort nok for at indhente det forsømte, og selvom vejret er imod os, og den megen regn gør, at ukrudtet vokser lidt hurtigere, så er det i sig selv ikke en forklaring. Nu sætter vi ind med dagbøder, og hvis det ikke hjælper, så bliver der sat en ny entreprenør på,” siger næstformand for udvalget for Udvikling, By og Land Bent Hansen (Venstre).

Kommunen har mulighed for at varsle dagbod i tilfælde, hvor entreprenøren ikke overholder udførsels- og tilstandskrav. Endelig kan kommunen kræve, at entreprenøren dækker udgifterne til en anden entreprenør, hvis ikke forholdene bliver bragt i orden. Gribskov Kommune vil gøre brug af sanktionsmuligheder inden for den kommende uge.

”Nu forventer vi, at vi med denne plan kommer i mål, så kommunens arealer meget hurtigt fremstår velplejede og forskønnende, som de skal,” siger Bent Hansen.

Publiceret 25 June 2019 11:30