Her er Nordsjællands nye folketingsmedlemmer

Af
Jens Berg Thomsen

fv19 Her er alle de 14 nye mandater, der blev valgt i Nordsjælland. Tre socialdemokrater, tre venstrefolk, to radikale, en SF'er, en fra Nye Borgerlige og én fra Enhedslisten.

Nick Hækkerup, Hillerøds tidligere borgmester, trak allerflest personlige stemmer i for sit parti i Nordsjælland med 11.016 stemmer. Han slog dog ikke Det Radikale Venstres Martin Lidegaard - den tidligere udenrigsminister - der fik 12.703 personlige stemmer, hvilket var flest i hele Nordsjælland. Færrest stemmer blandt de nyvalgte nordsjællændere fik den radikale Kristian Hegaard med 1.945 personlige stemmer.

De valgte er:

  • Nick Hækkerup, Rasmus Stoklund og Henrik Møller fra Socialdemokratiet.
  • Martin Lidegaard, Kristian Hegaard fra Det Radikale Venstre.
  • Mette Abilgaard og Birgitte Bergmann fra Det Konservative Folkeparti.
  • Mette Thiesen fra Nye Borgerlige.
  • Trine Torp fra SF.
  • Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti.
  • Hans Andersen, Claus Hjort Frederiksen og Sophie Løhde fra Venstre.

Publiceret 11 June 2019 16:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl