Frederiksborg Brand & Redning handlede hurtigt, da en fiskekutter var i nød ud for kysten i Gilleleje. Foto: Frederiksborg Brand & Redning.

Frederiksborg Brand & Redning handlede hurtigt, da en fiskekutter var i nød ud for kysten i Gilleleje. Foto: Frederiksborg Brand & Redning.

Handlede hurtigt: Kutter tog vand ind

Af
Jeppe Helkov

Et redningshold fra Frederiksborg Brand & Redning handlede tirsdag morgen hurtigt. Både til lands, til vands og i luften.

Klokken 06:12 indløb en melding om, at en mindre fiskekutter i vandet ud for Gilleleje tog vand ind. Fire minutter og 30 sekunder senere var indsatsstyrken på vej mod Gilleleje, hvor båden blev sat i vandet.

For at hjælpe med at lænse båden blev en redningsmand sat ombord på fiskekutteren, der tog vand ind i maskinrummet. Heldigvis var der også en anden fiskekutter til stede, som havde sat en pumpe ombord.

Alt imens dette skete hang en redningshelikopter over bådene klar til at sætte endnu en pumpe ned, hvis der skulle være brug for det. Men det blev heldigvis ikke nødvendigt.

Rescue Gilleleje fulgte efterfølgende fiskekutteren ind - og efter 45 minutters sejlads var fiskekutteren sikkert i havn.

Publiceret 11 June 2019 16:11

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl