Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Henning Bagger / Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Prognose: Messerschmidt bliver ene DF'er i Nordsjælland

Den lokale kandidat i Gribskov står til at miste sit sæde i Folketinget

Af
Jens Berg Thomsen

fv19 Spidskandidat Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti bliver ene om at repræsentere sit parti på Christiansborg i det nye Folketing.

Det spår en prognose, som professor i statskundskab Kasper Møller Hansen har udført for Altinget. Dermed står Marlene Harpsøe, der stiller op i Hillerødkredsen og dermed Gribskov, til at ryge ud. I alt mister partiet ifølge prognosen to mandater ud af de nuværende tre.

Altinget skriver, at "meget skal gå galt", hvis ikke Morten Messerschmidt tager et mandat i Nordsjælland. Hvis det lykkes ham at få endnu flere stemmer og dermed trække en partifælle med ind i Folketinget, så spår mediet, at det bliver netop Marlene Harpsøe.

Publiceret 22 May 2019 11:48

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl