Tre strækninger i Gribskov har ofte haft besøg af fotovogne i 2018. Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix

Tre strækninger i Gribskov har ofte haft besøg af fotovogne i 2018. Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Nye tal afslører: Her holder fotovognene oftest i Gribskov

Er du nervøs for at møde fotovogne, når du kører i bil? Så er der tre steder i Gribskov, der er god grund til at være ekstra opmærksom

Af
Jeppe Helkov

Over 10 fartbøder om dagen. Det blev der i 2018 uddelt til bilister i Gribskov Kommune. I alt har Nordsjællands Politi på et år på vejene her i kommunen fanget 3.800 fartsyndere.

Det viser en opgørelse fra sammenligningstjenesten mikonomi.dk. De har set på, hvor mange bøder der er blevet uddelt i hver kommune i det forgangne år - og hvilke konkrete veje politiets fotovogne oftest har holdt på. Og her boner især én vej i Gribskov ud.

Det er ikke overaskende Kildevej mellem Helsinge og Tisvilde. Politiets øgede bevågenhed på netop denne strækning skyldes ifølge kommunikationsmedarbejder hos Nordsjællands Politi Henriette Døssing det høje antal ulykker, der har været på Kildevej de seneste mange år. Alene de sidste to måneder har der været tre alvorlige ulykker på vejen.

"Stedet er udpeget som fokussted af både Rigspolitiet og Nordsjællands Politi, idet det er et sted, hvor der har været indtil flere færdselsuheld – også med dødelig udgang," skriver hun i en mail til Ugeposten.

Udover Kildevej har Nordsjællands Politis fotovogne også været massivt til stede på Helsingevej og Rågelejevej. Sammen med Kildevej tegner de tre strækninger sig alene for over 1.000 ud af de 3.800 bøder, der blev uddelt i Gribskov.

Ifølge Henriette Døssing skyldes de mange fotovogne på Rågelejevej blandt andet, at bekymrede borgere har bedt dem om holde der.

"Flere lokale bedt os om at lave målinger dér. Desuden har vi to øvrige henvendelser om, at der køres særdeles stærkt på strækningen, ligesom flere campinggæster giver udtryk for, at det er nødvendigt med målinger på stedet," skriver hun.

De hyppige målinger på Helsingevej skyldes især de mange børn på strækningen, fortæller Henriette Døssing. "Der er både skole og institutioner på strækningen, og flere borgere har uafhængigt, at hinanden kontaktet os vedrørende for høje hastigheder."

I alt har der holdt fotovogne i Gribskov Kommune 126 gange i 2018. Det svarer til, at der er blevet uddelt 30 fartbøder for hver gang fotovognene har været på vejene i Gribskov.

Og ser man på de omkringliggende kommuner, har Nordsjællands Politi været noget mere aktive her i området. Mens fotovogne har holdt 126 gange i Gribskov, har de kun været 53 gange i Halsnæs, 96 gange i Helsingør og 82 gange i Hillerød.

I alt blev der i 2018 udskrevet 540.000 fartbøder til bilister på de danske veje.

Publiceret 21 May 2019 10:22