Flemming Bisp Høeg og pølsemager Lars Christiansen fra Kødsnedkeren vandt hele tre guldmedaljer for deres pølser ved en fagmesse i Tyskland. Foto: Lars Christiansen

Flemming Bisp Høeg og pølsemager Lars Christiansen fra Kødsnedkeren vandt hele tre guldmedaljer for deres pølser ved en fagmesse i Tyskland. Foto: Lars Christiansen

Guldmedaljer til spegepølser

Lokal slagter høster anerkendelse ved international fagmesse for slagtere

Af
Line Thode Møller og Laura Cecilie Rasch

erhvervspraktikanter

Den lokale slagter Kødsnedkeren i Vejby har vundet guldmedaljer til sine spegepølser. Det gjorde indehaver Flemming Bisp Høeg til den internationale fagmesse for slagtere i Frankfurt.

“Jeg blev selvfølgelig rigtig stolt. Man bliver jo helt glad indeni, når tyske fagdommere sætter så flot en anmærkning på ens produkter,” siger Flemming Bisp Høeg om de tre guldmedaljer, hans butiks spegepølser har vundet.

Spegepølserne vandt hver en guldmedalje i kategorien spegepølser. Spegepølserne blev bedømt på nogle forskellige parametre, de skulle opfylde for at komme i de forskellige kategorier som bronze, sølv og guld.

Flemming Bisp Høegs butik Kødsnedkeren havde ikke deltaget før, men på trods af det fik butikken alligevel en invitation fra Frankfurt, og så sendte chefen Flemming Bisp Høeg tre spegepølser afsted sammen med sin pølsemager Lars Christiansen.

Ved fagmessen i Frankfurt overværede pølsemageren Lars, hvordan messen foregik, og så nogle af de slagterimaskiner, der stod udstillet.

De tre pølser, Flemming Bisp Høeg sendte af sted, var lavet af store kød- og spæk-stykker, som var blevet stoppet ned i en naturtarm, og spegepølserne var helt uden sener.

“Man kan sige, at den slags spegepølser kræver ekstra godt håndværk,” siger Flemming Bisp Høeg om sine spegepølser.

Den ene pølse er lavet af svinekød, oksekød, peberkorn og madagascarpeber, den anden pølse er lavet af oksekød, paprika, hvidløg, fennikel og chili, mens den tredje pølse er lavet af svinekød, valnødder og valnøddesnaps.

Han fortæller også, at de spegepølser, han vandt guldmedaljer for, er blandt hans bestsellere i butikken.

Publiceret 14 May 2019 10:41

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.