Politiet offentliggør optagelse med dræbt kvindes sidste minutter

Af
Claus Johansen

Nordsjællands Politi offentliggør nu en lydfil, hvor man hører drabsmanden og den dræbte 58-årige kvinde Charlotte Asperud i Tisvildeleje.

På lydfilen, der er 44 sekunder, hører man gerningsmanden gentagne gange sige 'læg dig ned' og 'det er slut'.

Offentliggørelsen sker i håbet om, at nogen kan genkende gerningsmandens stemme. Hør optagelsen fra politiet i toppen af artiklen.

Samtidig offentliggør politiet navn og billede af den dræbte kvinde.

”Vi vil meget gerne høre fra borgere, som har set eller kender Charlotte Asperud fra andre sammenhænge. Det kan være borgere, som har set Charlotte Asperud enten alene eller i selskab med andre, både i lokalområdet og andre steder,” siger efterforskningsleder Henrik Gunst, politikommissær i Nordsjællands Politi og fortsætter:

”Vi håber også, at der er nogen, som kan genkende gerningsmandens stemme og vil kontakte os med oplysninger om, hvem det kan være.”

En analyse af gerningsmandens stemme viser, at der er tale om en voksen mand, som taler med en dialekt, der typisk tales i Københavnsområdet og Nordsjælland.

Nordsjællands Politi beder borgerne om hjælp til at klarlægge den dræbte Charlotte Asperuds færden i tiden op til, at hun blev overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje og senere afgik ved døden.

Det dødelige overfald på den 58-årige kvinde skete natten til tirsdag den 30. april 2019 omkring 02.45 i hendes hjem på Aspevej 3 i Tisvildeleje. Her brød en ukendt gerningsmand ind af et vindue og overfaldt Charlotte Asperud, som formodentlig lå og sov, da indbruddet skete.

Nordsjællands Politi undersøger stadig flere mulige motiver til overfaldet, og som en del af efterforskningen forsøger man at fastlægge Charlotte Asperuds færden i ugen op til overfaldet.

Charlotte Asperud er i månederne op til drabet på sin bopæl set i selskab med en skaldet mand med briller. Denne mand vil Nordsjællands Politi gerne høre fra.

Nordsjællands Politi vil også gerne høre fra borgere i Tisvildeleje, som har set eller hørt noget mistænkeligt eller noget, som ikke passer ind i det normale hverdagsbillede samt fra borgere, som har oplevet vindueskiggere, haft indbrud eller forsøg på indbrud, som de endnu ikke har anmeldt.

Charlotte Asperud var læge og arbejdede som bagvagt på akutmodtagelsen på Hillerød Hospital og havde endvidere vagter i Sundhedshuset i Helsingør samt på akutmodtagelsen på Frederikssund Hospital. Hun var engageret i aktiviteter for beboerne i Tisvildeleje og aktiv motionsløber i området.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Publiceret 07 May 2019 11:58