18-årige Oliver Møllenberg (th) vil fremover bokse under Gilleleje-faner.

18-årige Oliver Møllenberg (th) vil fremover bokse under Gilleleje-faner.

Stort bokseeventyr i Gilleleje: Vil være de største og de bedste

Noget stort er på vej i Gilleleje. Hvis alt går vel, kan byen meget vel snart være landets boksehovedstad

Af
Jeppe Helkov

Thomas Møllenberg skal være landets største boksepromotor inden for to år — og sønnen Oliver skal Danmarks yngste juniorverdensmester nogensinde. Det skorter ikke på ambitionerne hos Møllenberg-familien. Men hvorfor skulle det også det, når man allerede har bevist, at man ved, hvad man laver. Derfor har far og søn nu kastet sig ud i et nyt eventyr sammen.

Sammen med en anden Gilleleje-borger, Svend Rasmussen, har Thomas Møllenberg startet promotorvirksomheden Q Pro Boxing, der skal huse mellem otte og ti danskere boksere. De første fire — herunder Oliver Møllenberg — er allerede i stald.

"Jeg forventer, at vi bliver en afgørende faktor i dansk boksning inden for meget kort tid. Vi vil være den største promotor i Danmark inden 2021 — og så vil vi også ud internationalt og være en magtfaktor," siger Thomas Møllenberg, der i december fik licens til at arrangere professionelle boksekampe. I januar fik han så sin promotordebut, da der blev afholdt det første professionelle boksestævne i Gilleleje nogensinde.

Store ting på vej

Men det var altså bare begyndelsen, fortæller Thomas Møllenberg.

"Vi vil ikke kun fokusere på de nye danske navne. Vi er allerede i dialog med nogle af de mest etablerede danske boksere. Vi har flere spændende ting på vej."

Og ifølge Thomas Møllenberg vil Q Pro Boxing især adskille sig på et punkt. På deres forhold til bokserne.

"Vi tilbyder bokserne noget, de ikke kan få andre steder. Vi har noget unikt. Hos mange promotorer er bokserne en pose cornflakes på hylden nede i supermarkedet. Man har en værdi, men hvis ingen er interesseret i det produkt, får man sparket med det samme. Man er bare en vare på en hylde."

"Det betyder også, at bokserne ikke bliver behandlet ordentligt. Det er en kold og kynisk verden, hvor de står meget alene. Det vil vi lave om på. Holdånd kommer til at fylde meget. Vi vil stå sammen skulder ved skulder i det her projekt, så selv den sidste hjælpetræner nede på gulvet kan mærke sammenholdet. Og så vil boksernes karriere være det vigtigste. Vi laver handleplaner for bokserne, så vi hele tiden har deres bedste for øje. De skal ikke bare være et produkt," siger han.

Det her er fremtiden

Og det er netop det udgangspunkt, der fik overbevist den danske og nordiske mester Oliver Møllenberg om, at hans fremtid skulle ligge hos de nye Gilleleje-promotorer.

"Jeg havde flere tilbud. Blandt andet fra Tyskland og Spanien. Men da jeg først holdt møder med Q Pro Boxing-teamet, var jeg ikke i tvivl om, at det her var det rigtige. Det her er fremtiden," siger han og fortæller, at det ikke var udslagsgivende, at hans far var en del af projektet.

"De gør meget for os boksere. Vi er ikke bare et produkt, der skal bruges. Vi er mennesker, der bliver taget seriøst. De går efter at bygge os op. Der er så mange skrækeksempler på promotorer, der ikke tager ordentlig hånd om sine boksere. For eksempel hos Team Sauerland (tyske promotorer der har haft flere af de største danske bokse-stjerner i stald, red.). Der er flere danskere boksere blevet matchet helt forkert. Det bliver man ikke her. Der er virkelig styr på det," siger han.

Efter sin professionelle debut i januar indgik Oliver Møllenberg ellers en kontrakt med en storsatsende promotor, Peder Forsmand. Men han gemte på en grum fortid. I 2005 var Peder Forsmand blevet dømt for otte voldtægter mod syv forskellige kvinder.

Efter det kom frem, valgte han at stoppe som promotor.

"Det var et slag i hovedet, da det her kom frem. Vi boksere blevet taget som ufrivillige gidsler i noget, vi slet ikke kendte til. Pludselig skulle vi ud og finde nye promotorer. Det var hårdt i perioden, men jeg var samtidig også sikker på, at jeg nok skulle få min chance et andet sted. Det har jeg fået nu. Når en dør lukker, åbner der sig en ny og bedre. Det skete her."

Titel i sigte

Oliver Møllenberg er da heller ikke i tvivl om, hvad hans næste mål er.

"Mit helt store mål er, at jeg vil være den yngste juniorverdensmester, Danmark nogensinde har haft. Den yngste er 19 år, og jeg er 18. Så jeg har et år til at nå det. Men når det mål er nået — for det når jeg — er næste mål at blive verdensmester," siger han.

Q Pro Boxing har allerede sit første stævne klar. Det kommer til at foregå den 4. juli i Aabenraa. Men inden da bokser Oliver Møllenberg også en kamp under Græsted Veterantræf.

Publiceret 24 April 2019 10:00