Huskøberne i Nordsjælland kunne have finansieret et supersygehus

Der er brugt små 4,2 milliarder kroner på huse i Nordsjælland i første kvartal af 2019. Det svarer til prisen på det nye supersygehus i Hillerød

Nordsjællænderne gik amok i huskøb, da de i første kvartal af 2019 købte huse for 4,2 milliarder kroner – eller det, der cirka svarer til prisen på det nye supersygehus i Hillerød, viser tal fra boligsiden.dk

Beløbet er 11 procent højere end i samme periode sidste år, og det er samtidig første gang i årtier, at hushandlen i Nordsjælland overstiger fire milliarder kroner.

”Antallet af solgte huse er bare steget og steget de seneste år, og det er fortsat ind i 2019, hvor indbyggerne i Nordsjælland er gået ind i en decideret huskøbsrus. Nu har man så brugt så mange penge på et kvartal, at man kunne have finansieret det nye supersygehus i landsdelen. Det er vildt,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det er især i kommunerne Rudersdal, Furesø, Helsingør og Halsnæs, at huskøbet er steget meget det seneste år. Her lyder stigningerne på mellem 23 og 50 procent. I Gribskov er udviklingen dog gået den anden vej: Her faldt omsætningen med 16 procent i perioden - fra 246.035.250 kroner til 206.432.500 kroner i første kvartal af 2019.

-vik

Publiceret 24 April 2019 16:00

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.