Arkivfoto

Frederiksborg Brand og Redning rykkede massivt ud i Helsinge. Arkivfoto

'Stor naturbrand': Massive styrker rykkede ud

Af
Jeppe Helkov

Det var de store alarmklokker, der ringede, da Frederiksborg Brand & Redning tirsdag formiddag var nødt til at rykke ud til Tisvilde.

På Twitter skrev de, at de var blevet kaldt ud til en 'større naturbrand' på Margot Nyholms Vej. Og at de havde 'massive styrker på vej'. Man opgraderede blandt andet udrykningen med flere vandtankvogne.

Men ifølge Nordsjællands Politis meldinger var branden nu ikke så omfangsrig. Det fortæller pressekonsulent Henriette Døssing.

"Vi har fået meldinger om, at det drejede sig om 20 kvadratmeter have, der er brudt i brand. Vi er færdige deroppe og har fået meldinger om, at branden er slukket, og at de nu er i gang med efterslukningen," siger hun.

Hun fortæller, at den massive udrykning formentlig skyldes, at brandvæsenet ville være sikker på, at branden ikke bredte sig. Noget især den seneste tids tørre vejr kunne være en medvirkende årsag til.

"Man rykkede massivt ud, fordi de var bange for, at branden skulle brede sig. Som jeg forstår det, var der blandt andet et stråtækt hus i nærheden, man gerne ville sikre, at ilden ikke sprang til," siger Henriette Døssing.

Nordsjællands Politi arbejder i øjeblikket ud fra en teori om, at branden er opstået fra gløder fra pejs, der ikke var helt slukket, inden de blev hældt oveni haveaffald.

Publiceret 23 April 2019 11:30

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl