Byt sten til slik

Find en sten – og få den byttet til slik. Bageren ved gadekæret i Helsinge har arrangeret en lille påskeleg sammen med stenkunstneren Pia Damgaard Nielsen. Hun har malet nogle smukke sten, som bliver gemt i Helsinge midtby i påskedagene fra tirsdag til søndag. Når børnene har fundet en sten, kan den byttes hos bageren til en slikpose (én sten pr. barn). Se mere på facebooksiderne Sir Bake a lot og Rockhunting Helsinge.

Publiceret 20 April 2019 10:00

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.