Vi er nødt til at passe på miljøet, skriver Leonora Williams i dette læserbrev.

Vi er nødt til at passe på miljøet, skriver Leonora Williams i dette læserbrev. Jason - stock.adobe.com

16-årige Leonora: Vores fremtid afhænger af min generation

Af
Leonora Williams, 16 år

Elev på Gribskov Efterskole

DEBAT I min generation er klimaforandringer noget, som er en del af vores undervisning. Noget som vores naturfaglige lærerer skal lære os om, fordi vi er den generation, der er nødt til at tage klimaproblemerne med videre. For selvom mange måske tænker, at de alligevel ikke kan gøre en forskel, så tror jeg på, at alle kan gøre en forskel. Vi som verdensborgere må tage et ansvar, et valg. Vil vi stå og se på, at vores planet er ved at blive overfyldt med plastik, og at vores forbrug af plastik tager livet af vores dyr? Eller vil vi gøre noget ved det?

Greta Thunberg har virkelig inspireret mig og helt sikkert også mange andre mennesker rundt om i verden. Vi må gøre noget som indvider, f.eks. vælger jeg at tage toget rundt i Europa på min sommerferie i stedet for flyet. Verdens politikere må gøre noget ved disse globale forandringer. Det er på tide, at vi vægter klimaet højere end økonomien.

For jeg vil ikke være vidne til, at mine børn og mine børnebørn skal komme ind i en verden, hvor de er nødt til at tage ansvaret for de forrige generationers forbrug. Hver enkelt lille handling vi gør i hverdagen, kommer tilbage til de kommende generationer. Jorden er vores alle sammens hjem, både dyr, mennesker og planter.

Vi skal virkelig passe på vores planet, fordi vi har kun én.

Publiceret 20 April 2019 11:00