Dræbersneglene havde hårde vilkår i den varme sommer i 2018, og lad os håbe vejrliget igen udfordrer bestanden. Foto: Kehlet

Dræbersneglene havde hårde vilkår i den varme sommer i 2018, og lad os håbe vejrliget igen udfordrer bestanden. Foto: Kehlet

Sæt ind nu: Dræbersneglene kan jagtes hele året

En lang tør sommer og sen forårsfrost har tyndet ud i bestanden. Nu skal vi holde den nede

hus og have Den lange, tørre sommer, som vi kunne nyde herhjemme i 2018, var en fornøjelse. Allerede den 25. august oversteg det samlede antal solskinstimer for sommeren 2018 den hidtidige rekord fra 1948 – lige til at holde til.

Udover minderne om en skøn 2018-sommer kan vi også glæde os over en afsmittende effekt på bestanden af dræbersnegle i 2019.

Sneglene trives nemlig godt med en lang, våd og kølig sommer, og det var der ikke meget af i 2018. Faktisk var der tilmed ret sen nattefrost i foråret, hvilket gik hårdt ud over de tidligste snegle, og den tørre sommer tog godt for sig af resten.

Der var færre snegle sidste år, og det vil vi kunne se i år. For at holde bestanden nede skal man på sneglejagt hele året. I efteråret lægger sneglene æg i kompostbunker, under brædder og trærødder og i sprækker i jorden – gerne i hulrum ved muren eller lignende steder. Der ligger de og venter på, at forårstemperaturen bliver varm nok. Æggene er oftest lagt i klumper på 20-30 styk. De er hvide/gullige og let ovale og 3-4 mm lange. Hæld kogende vand over eller saml dem op og smid dem i skraldespanden.

Husk at der også er nyttige snegle, hvis æg man ikke skal slå ihjel. De er mere klare i farven end dræbersneglenes æg, som er mere mælkehvide.

Publiceret 19 April 2019 11:30

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.