Dræbersneglene havde hårde vilkår i den varme sommer i 2018, og lad os håbe vejrliget igen udfordrer bestanden. Foto: Kehlet

Dræbersneglene havde hårde vilkår i den varme sommer i 2018, og lad os håbe vejrliget igen udfordrer bestanden. Foto: Kehlet

Sæt ind nu: Dræbersneglene kan jagtes hele året

En lang tør sommer og sen forårsfrost har tyndet ud i bestanden. Nu skal vi holde den nede

hus og have Den lange, tørre sommer, som vi kunne nyde herhjemme i 2018, var en fornøjelse. Allerede den 25. august oversteg det samlede antal solskinstimer for sommeren 2018 den hidtidige rekord fra 1948 – lige til at holde til.

Udover minderne om en skøn 2018-sommer kan vi også glæde os over en afsmittende effekt på bestanden af dræbersnegle i 2019.

Sneglene trives nemlig godt med en lang, våd og kølig sommer, og det var der ikke meget af i 2018. Faktisk var der tilmed ret sen nattefrost i foråret, hvilket gik hårdt ud over de tidligste snegle, og den tørre sommer tog godt for sig af resten.

Der var færre snegle sidste år, og det vil vi kunne se i år. For at holde bestanden nede skal man på sneglejagt hele året. I efteråret lægger sneglene æg i kompostbunker, under brædder og trærødder og i sprækker i jorden – gerne i hulrum ved muren eller lignende steder. Der ligger de og venter på, at forårstemperaturen bliver varm nok. Æggene er oftest lagt i klumper på 20-30 styk. De er hvide/gullige og let ovale og 3-4 mm lange. Hæld kogende vand over eller saml dem op og smid dem i skraldespanden.

Husk at der også er nyttige snegle, hvis æg man ikke skal slå ihjel. De er mere klare i farven end dræbersneglenes æg, som er mere mælkehvide.

Publiceret 19 April 2019 11:30