SONY DSC

SONY DSC

Vidste du det? Her er hjemmets største strømsluger

Stand by er stadig en stor synder på din elregning. Her er et par oplagte steder at tjekke

hus og have Gennem flere år har der været fokus på at spare på den energi, vi ikke bruger til noget fornuftigt. De små røde og grønne standby-dioder på tv, vaskemaskinen, pc’en og højtaleren bidrager eksempelvis ikke med noget, når du ikke skal se tv eller vaske tøj, men de kan hurtigt koste dyrt i stand-by-strøm. Faktisk bruger mange af os mellem 500 og 1.000 kroner om året alene på stand-by-strøm.

Det kan måske syne af småtterier i det store regnskab, men det er altså en skattefri gevinst og tilmed en CO2-venlig og indeklimaforbedrende gerning at slukke helt for de små stand-by-lamper.

De fleste vil, ifølge energiselskabet NRGi, kunne opnå en årlig besparelse på 10-15 procent af elforbruget ved at fokusere på den del, der går til strøm, man ikke bruger til noget. Synderne skal ofte findes hos dem, der har mest elektronik – teenagerne. En typisk teenager i husstanden brænder 1.000-1.500 kroner af i strøm om året, og kan man få hende/ham til at skrue ned for blusset og slukke lyset efter sig, så er der hurtigt 200-300 kroner at hente.

Publiceret 18 April 2019 18:00