Der er lidt for enhver smag i Helsinges nye legetøjsbutik. Foto: Jan F. Stephan

Der er lidt for enhver smag i Helsinges nye legetøjsbutik. Foto: Jan F. Stephan

Efter BR's lukning: Nu kan du igen købe legetøj i Helsinge

Nu behøver man ikke længere at køre udenbys for at købe legetøj

Af
Jeppe Helkov

butiksnyt For mange børnefamilier i Gribskov var det en særdeles trist dag, da Fætter BR i januar gik konkurs og lukkede sin butik i Helsinge. Men nu er børnelegetøjet tilbage i Gribskov.

Godt nok ikke under Fætter BR's faner, men i stedet hos Troldeæsken på Vestergade i Helsinge. Her synes indehaverne, at det var så ærgerligt, at børnefamilier nu skulle til at køre til Hillerød eller andre større byer, hvis de skulle have legetøj, at de besluttede sig for at tage tingene i egen hånd.

"Det var rigtig ærgerligt, da BR lukkede. Vi synes, det var synd for byens børn, at de ikke kunne købe legetøj i Helsinge længere. Vi så, om vi kunne have plads til legetøj i vores eksisterende butik. Men der var slet ikke plads. Så kom Gry, der havde butikken ved siden af, og sagde, at hun gerne ville flytte. Så passede det perfekt. Vi bankede en dør ned og satte lokalet i stand med reoler. Så nu kan man købe legetøj i Helsinge igen," siger indehaver Conny Nielsen.

Paw Patrol-tegneserien har været mange børns favoritter i de senere år. Foto: Jan F. Stephan

Paw Patrol-tegneserien har været mange børns favoritter i de senere år. Foto: Jan F. Stephan

Hun har også tidligere forhandlet legetøj, da Troldeæsken lå i gågaden i Helsinge, og hun glæder sig over nu at have det tilbage på hylderne.

"Jeg tog kontakt til nogle af mine tidligere forhandlere og har nu købt Paw Patrol, Gurli Gris og en masse andre af de figurer, børnene kender. Vi går meget op i at finde det gode legetøj, så vi selv kan stå inde for det hele," siger Conny Nielsen, der allerede har fået mange positive tilbagemeldinger på det nye tiltag.

"Mange har allerede skrevet, at det er fedt, at de ikke behøver at tage ud af byen for at købe legetøj. Det er rigtig dejligt at høre. For når man kaster sig over sådan noget her, er det altid med en hvis nervøsitet. Men forhåbentlig kan det her få endnu flere folk til at blive i byen, når der skal handles," slutter hun.

Publiceret 15 April 2019 07:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs