Der er lidt for enhver smag i Helsinges nye legetøjsbutik. Foto: Jan F. Stephan

Der er lidt for enhver smag i Helsinges nye legetøjsbutik. Foto: Jan F. Stephan

Efter BR's lukning: Nu kan du igen købe legetøj i Helsinge

Nu behøver man ikke længere at køre udenbys for at købe legetøj

Af
Jeppe Helkov

butiksnyt For mange børnefamilier i Gribskov var det en særdeles trist dag, da Fætter BR i januar gik konkurs og lukkede sin butik i Helsinge. Men nu er børnelegetøjet tilbage i Gribskov.

Godt nok ikke under Fætter BR's faner, men i stedet hos Troldeæsken på Vestergade i Helsinge. Her synes indehaverne, at det var så ærgerligt, at børnefamilier nu skulle til at køre til Hillerød eller andre større byer, hvis de skulle have legetøj, at de besluttede sig for at tage tingene i egen hånd.

"Det var rigtig ærgerligt, da BR lukkede. Vi synes, det var synd for byens børn, at de ikke kunne købe legetøj i Helsinge længere. Vi så, om vi kunne have plads til legetøj i vores eksisterende butik. Men der var slet ikke plads. Så kom Gry, der havde butikken ved siden af, og sagde, at hun gerne ville flytte. Så passede det perfekt. Vi bankede en dør ned og satte lokalet i stand med reoler. Så nu kan man købe legetøj i Helsinge igen," siger indehaver Conny Nielsen.

Paw Patrol-tegneserien har været mange børns favoritter i de senere år. Foto: Jan F. Stephan

Paw Patrol-tegneserien har været mange børns favoritter i de senere år. Foto: Jan F. Stephan

Hun har også tidligere forhandlet legetøj, da Troldeæsken lå i gågaden i Helsinge, og hun glæder sig over nu at have det tilbage på hylderne.

"Jeg tog kontakt til nogle af mine tidligere forhandlere og har nu købt Paw Patrol, Gurli Gris og en masse andre af de figurer, børnene kender. Vi går meget op i at finde det gode legetøj, så vi selv kan stå inde for det hele," siger Conny Nielsen, der allerede har fået mange positive tilbagemeldinger på det nye tiltag.

"Mange har allerede skrevet, at det er fedt, at de ikke behøver at tage ud af byen for at købe legetøj. Det er rigtig dejligt at høre. For når man kaster sig over sådan noget her, er det altid med en hvis nervøsitet. Men forhåbentlig kan det her få endnu flere folk til at blive i byen, når der skal handles," slutter hun.

Publiceret 15 April 2019 07:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl