Tisvilde-fotograf udstiller på Tegners

Ole Jauch arbejder med gamle fototeknikker

kultur Når Tegners Museum den 15. april åbner den tunge museumsdør efter vinteren, bliver det med en koncentreret, sanselig særudstilling af den lokale tisvilde-baserede kunstfotograf Ole Jauchs fotografier.

Ole Jauch arbejder med gamle fototeknikker og benytter sig af kameraer med lang lukketid, og hvor spor, der ikke nødvendigvis er genkendelige, dukker op i processen. Samtidig arbejder han også med vinkler, som man normalt ikke ville bruge i datiden. På den måde ser han nutiden gennem gamle objektiver, og resultatet bliver et meget smukt møde mellem fortid og nutid.

”Som kunstner arbejder jeg med og er fascineret af det tidløse og i at skabe tidløshed i det tidløse. Kunst er som udgangspunkt tidløst, selvom det skabes i en samtid og ofte kan henføres til en tid eller periode. Målet er at skabe tidløshed i tidløs kunst – kunst der lever tidløst og for evigt. Netop skabelsen opleves af mange kunstnere som værende en tidløs boble eller tilstand af tidløshed,” siger Ole Jauch i en pressemeddelelse.

Udtrykket i Ole Jauchs værker viser igen nye måder at se og arbejde med den arv, som Tegner har efterladt i form af sit sted og sine værker. Ole Jauch føler sig som menneske og kunstner genkendt i dele af Tegners virke, og udstillingen er i den grad et resultat af dette.

”Livet er ikke nødvendigvis perfekt, men består ofte af en lang række særegne skæve finesser, som tilsammen kan give et perfekt udtryk. Jeg søger at skildre det perfekte i det uperfekte.”

Ole Jauch bor og arbejder i Tisvilde og er en lokal kunstner med et stort potentiale. Udstillingen varer frem til den 9. juni.

Publiceret 14 April 2019 11:30

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs