Tisvilde-fotograf udstiller på Tegners

Ole Jauch arbejder med gamle fototeknikker

kultur Når Tegners Museum den 15. april åbner den tunge museumsdør efter vinteren, bliver det med en koncentreret, sanselig særudstilling af den lokale tisvilde-baserede kunstfotograf Ole Jauchs fotografier.

Ole Jauch arbejder med gamle fototeknikker og benytter sig af kameraer med lang lukketid, og hvor spor, der ikke nødvendigvis er genkendelige, dukker op i processen. Samtidig arbejder han også med vinkler, som man normalt ikke ville bruge i datiden. På den måde ser han nutiden gennem gamle objektiver, og resultatet bliver et meget smukt møde mellem fortid og nutid.

”Som kunstner arbejder jeg med og er fascineret af det tidløse og i at skabe tidløshed i det tidløse. Kunst er som udgangspunkt tidløst, selvom det skabes i en samtid og ofte kan henføres til en tid eller periode. Målet er at skabe tidløshed i tidløs kunst – kunst der lever tidløst og for evigt. Netop skabelsen opleves af mange kunstnere som værende en tidløs boble eller tilstand af tidløshed,” siger Ole Jauch i en pressemeddelelse.

Udtrykket i Ole Jauchs værker viser igen nye måder at se og arbejde med den arv, som Tegner har efterladt i form af sit sted og sine værker. Ole Jauch føler sig som menneske og kunstner genkendt i dele af Tegners virke, og udstillingen er i den grad et resultat af dette.

”Livet er ikke nødvendigvis perfekt, men består ofte af en lang række særegne skæve finesser, som tilsammen kan give et perfekt udtryk. Jeg søger at skildre det perfekte i det uperfekte.”

Ole Jauch bor og arbejder i Tisvilde og er en lokal kunstner med et stort potentiale. Udstillingen varer frem til den 9. juni.

Publiceret 14 April 2019 11:30