Arthur Green og medlemmer af foreningen 'Av, min guldtand'. Pressefoto

Arthur Green og medlemmer af foreningen 'Av, min guldtand'. Pressefoto

Av, Min Guldtand inviterer til årets forårskoncert

koncert Siden 2016 er der, med Arthur Green i spidsen, blevet afholdt forårskoncert i Tisvildeleje. Koncerten har været i forbindelse med det årlige 'Forår i Lejet', og målet har været at give byens musikalske talenter muligheden for at vise hele Tisvildeleje, hvad de kan.

I starten af 2019 har Arthur Green kaldt en gruppe af lokale unge til samling og dette er blevet startskuddet til foreningen 'Av, min guldtand'. Visionen er at skabe arrangementer i Tisvildeleje, også ude for den hektiske sommerperiode.

"Os fra guldtanden deler alle en stor kærlighed til Tisvildeleje og alle byens tilbud. Derfor er vi meget glade for at kunne sætte vores aftryk på kulturlivet i Tisvildeleje," lyder det i en pressemeddelelse fra foreningen. Første arrangement under navnet 'Av, min guldtand' bliver årets forårskoncer 18. maj på Birkepladsen, hvor en bred musikprofil skabt af omegnens talenter kan præsenteres. Fra kl. 14 og frem til midnat vil der være optrædener med alt fra pop, man kan synge med på, til pulserende elektronisk musik. Det er gratis at deltage.

gs

Publiceret 14 April 2019 19:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs