Påskeboom: Nu sker der noget på sommerhus-markedet

Efter en sløv vinter begynder udbuddet af sommerhuse altid at stige i marts – op til påsken, hvor antallet af fremvisninger også stiger kraftigt

Fuglene kvidrer udenfor, aftnerne bliver lysere, og danskerne begynder at drømme om sol og sommer. Det er forår, påsken står for døren, og det er nu, sommerhussæsonen starter.

Ifølge tal fra Boligsiden.dk stiger udbuddet af sommerhuse altid i marts måned – op til påsken, og i Nordsjælland er stigningen de seneste fem år i gennemsnit 22 procent fra januar til marts.

”Markedet for sommerhuse er meget sæsonpræget, og vi ved af erfaring, at køberne kommer med foråret. Det ved sælgerne selvfølgelig også, og derfor pibler der nye sommerhuse ind på markedet op til påske,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det betyder ikke, at køberne slår til i påsken. Tal fra homes fremvisningsindeks viser, at påskeugen er højsæson for fremvisninger af sommerhuse, mens handlen topper senere.

”Det er naturligt, at påskeferien bliver brugt til at se interessante sommerhuse an, inden et køb typisk falder på plads senere på foråret eller i starten af sommeren, hvor det begynder at blive vejr til at sole sig på terrassen og dyppe tæerne i havet,” siger Birgit Daetz.

-vik

FAKTA

Stigning i

udbud

Nordsjælland 22 %

Frederikssund 18 %

Gribskov 24 %

Halsnæs 26 %

Helsingør 17 %

Gennemsnitlig stigning i sommerhusudbuddet fra januar-marts i perioden 2015-2019. Kilde: boligsiden.dk

Publiceret 13 April 2019 07:00