Påskeboom: Nu sker der noget på sommerhus-markedet

Efter en sløv vinter begynder udbuddet af sommerhuse altid at stige i marts – op til påsken, hvor antallet af fremvisninger også stiger kraftigt

Fuglene kvidrer udenfor, aftnerne bliver lysere, og danskerne begynder at drømme om sol og sommer. Det er forår, påsken står for døren, og det er nu, sommerhussæsonen starter.

Ifølge tal fra Boligsiden.dk stiger udbuddet af sommerhuse altid i marts måned – op til påsken, og i Nordsjælland er stigningen de seneste fem år i gennemsnit 22 procent fra januar til marts.

”Markedet for sommerhuse er meget sæsonpræget, og vi ved af erfaring, at køberne kommer med foråret. Det ved sælgerne selvfølgelig også, og derfor pibler der nye sommerhuse ind på markedet op til påske,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det betyder ikke, at køberne slår til i påsken. Tal fra homes fremvisningsindeks viser, at påskeugen er højsæson for fremvisninger af sommerhuse, mens handlen topper senere.

”Det er naturligt, at påskeferien bliver brugt til at se interessante sommerhuse an, inden et køb typisk falder på plads senere på foråret eller i starten af sommeren, hvor det begynder at blive vejr til at sole sig på terrassen og dyppe tæerne i havet,” siger Birgit Daetz.

-vik

FAKTA

Stigning i

udbud

Nordsjælland 22 %

Frederikssund 18 %

Gribskov 24 %

Halsnæs 26 %

Helsingør 17 %

Gennemsnitlig stigning i sommerhusudbuddet fra januar-marts i perioden 2015-2019. Kilde: boligsiden.dk

Publiceret 13 April 2019 07:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs