”Der var en dommer, der sagde til mig, at jeg er 100 procent til stede, hvor andre bliver abstraheret et par sekunder og lader sig forstyrre,

”Der var en dommer, der sagde til mig, at jeg er 100 procent til stede, hvor andre bliver abstraheret et par sekunder og lader sig forstyrre," siger Jack Weis Jørgensen. Foto: Lars Christiansen

Du vil næsten ikke tro det: Blind flexjobber vinder DM i massage

Med guldet om halsen kunne Jack Weis Jørgensen vende hjem til Græsted efter at have vundet DM i massage, hvor han imponerede dommerne med sit nærvær

Af
Marie Varming

Der skal mere til end tilfældige tryk i nakke og lænd, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at vinde en guldmedalje i massage. Det ved Græsted-borgeren Jack Weis Jørgensen bedre end nogen. For nylig stillede han nemlig op i DM i massage, som foregik på Næstved-egnen.

”Man må stille op i to discipliner, og jeg stillede op i fysiurgisk massage og freestyle,” fortæller 51-årige Jack Weis Jørgensen.

”Jeg har min uddannelse i fysiurgisk massage, men i freestyle kombinerede jeg med en hawaiiansk teknik, lomi lomi.”

En massør, der benytter sig af den teknik, bruger sine underarme som redskaber til massagen, og det giver en stor kontaktflade mellem massør og klient. Og det var noget, dommerne faldt for.

Jack Weis Jørgensen er blind, og det har han været, siden en sygdom tog resterne af hans i forvejen dårlige syn i 2009. Det har gjort, at han i dag er flexjobber og har svært ved at finde arbejde, men hans handicap har måske også givet ham en fordel som massør.

”Der var en dommer, der kom over og sagde til mig, at jeg er 100 procent til stede, hvor andre bliver abstraheret et par sekunder og lader sig forstyrre. Jeg har ikke synssansen til at forstyrre mig, og jeg registrerer ikke alt muligt omkring mig. Jeg er bare til stede.”

Som blind bruger han sine hænder meget i hverdagen og har i en periode arbejdet som tekniker på Esbønderup Sygehus, selv om han ikke kunne se. I 2016 var han færdiguddannet massør, og i dag drømmer han om job som massør, men det er svært at få som fleksjobber, fordi potentielle arbejdsgivere er bange for at skulle have en blind på arbejdspladsen. Han kan heller ikke starte selvstændig massørvirksomhed, selv om det ville være nærliggende.

”Jeg er flexjobber, og det betyder, at jeg skal ansættes et sted. Jeg kan ikke starte selvstændig, for jeg har ikke råd til at bruge tre år på at bygge en virksomhed op,” siger Jack Weis Jørgensen ærgerligt.

Heldigvis har Jack Weis Jørgensen noget at se frem til. Som DM-vinder er han nemlig selvskrevet til at repræsentere Danmark til VM, som foregår til sommer i København.

Publiceret 27 March 2019 07:00