Med aftalen mellem regeringen og DF er der flertal for at forlænge Hillerødmotorvejen. Foto: Mette Dolmer Thygesen

Med aftalen mellem regeringen og DF er der flertal for at forlænge Hillerødmotorvejen. Foto: Mette Dolmer Thygesen

Er regeringens motorvejsplan valggas? 'Kritikerne kan kalde det, hvad de vil'

Regeringen og DF præsenterede i sidste uge en plan, som blandt andet indeholder en forlængelse af Hillerødmotorvejen

Af
Claus Johansen

Regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede i sidste uge en infrastrukturplan, som indebærer, at der kommer motorvej til Frederikssund og Hillerød.

Af aftaleteksten fremgår det dog, at forlængelsen af Hillerødmotorvejen først sættes i gang i 2023.

Aftalen kommer efter længere tids forhandling mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Den sikrer 3,4 milliarder kroner til en forlængelse af Frederikssundmotorvejen og yderligere en milliard kroner til en forlængelse af Hillerødmotorvejen.

Men er oplægget infrastrukturplanen bare et rent valgoplæg? Regeringen og Dansk Folkeparti kan ikke nå at få projektet gennemført inden valget - og hvis de mister flertallet, hvad sker der så?

Den kritik har Ugeposten forelagt det nordsjællandske medlem af Folketinget for Venstre Hans Andersen.

”Vi spilder alt for meget tid på at sidde i kø på vejen i stedet for at bruge tid med familien, og det skal være slut” siger Hans Andersen, der mener, at aftalen har stor betydning for virksomheder og kommuner i Nordsjælland.

Kritikere kalder det her udspil for et valgoplæg?

”Det er første gang, at der sort på hvidt er lavet en aftale om at finansiere motorvejen helt til Hillerød. Hvis der er et blåt flertal efter valget, så er det den aftale, der gælder.”

Men I kan jo ikke nå at få det vedtaget, inden der skal være valg?

”Jeg glæder mig over, at et flertal i Folketinget nu har sat sig sammen og lavet en aftale, der binder de partier på at lave en motorvej til Hillerød. Det er stærkere end at love det i en valgkamp. Kritikerne kan kalde det, hvad de vil. Jeg glæder mig over, at der har været vilje til at lave en aftale nu,” siger Hans Andersen.

Publiceret 19 March 2019 10:30

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs