Den 76-åriga senildementa kvinnan bröt lårbenshalsen, men fick inte vård på två dygn. Nu begär kommunen ett möte med vårdbolaget Attendo.

En 35-årig hjemmehjælper fra Frederiksværk er tiltalt for at have stjålet 300.000 kr. fra ældre dame. Foto: Adobe Stock

Anklager 35-årig hjemmehjælper: Stjal 300.000 fra ældre borger

En 35-årig hjemmehjælper fra Attendo er tiltalt for at have stjålet 300.000 kr. fra en borgers konto.

Den 35-årige kvinde fra Frederiksværk er tiltalt for mandatsvig og databedrageri. I alt omfatter anklageskriftet 102 forhold. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hjemmehjælperen skal ifølge politiet have hævet penge på den ældre borgers kort i perioden april-juli.

Attendo fortæller, at de straks reagerede, da de hørte om sagen.

"Vi reagerede prompte, da vi blev bekendt med sagen. Den opgældende medhjælper sagde selv sin stilling op, og vi kontaktede også straks selv politiet, siger Attendos virksomhedschef i Helsinge, Angelica Pedersen, til Frederiksborg Amts Avis.

Publiceret 19 March 2019 11:18

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs