I sidste uge modtog Nordsjællands Politi anmeldelser om flere indbrud begået i Gentofte Kommune. Arkivfoto

De sidste tre dage har der været fem indbrud i Gribskov Kommune. Modelfoto.

Poltiet på overarbejde igen: Fem nye indbrud i Gribskov

Af
Jeppe Helkov

Fredag, lørdag og søndag er åbenbart indbrudstyvenes foretrukne arbejdsdage. I hvert fald har Nordsjællands Politi for anden weekend i træk været på overarbejde i Gribskov. Især huse i Helsinge har været hårdt ramt af indbrudstyve.

På Bymose Park har der været indbrud i en villa. Tyvene kom ind ved at bryde en havedør op. Der blev stjålet smykker, to bærbare computere og en tablet. Indbruddet er sket mellem fredag mellem klokken klokken 16.30 og 21.55.

Tidligere fredag var der også indbrud i et hus på Søparken. Indbruddet er sket mellem klokken 18 og 22. Ligesom på Bymose Park har tyvene brudt en dør havedør op. Her med et koben. Der er ligeledes blevet stjålet to computere og en rygsæk.

På Bybakken i Helsinge kom tyve ind i et hus ved at bryde et badeværelsesvindue op. Indbruddet er sket mellem lørdag klokken 15 og søndag kl. 10. Ifølge politiet er der ikke umiddelbart blevet stjålet noget.

På Stenlandsvej i Helsinge var der indbrud mellem lørdag kl. 15:00 og søndag kl. 11.25. Tyvene brød et vindue til et børneværelse op. Der blev stjålet parfumer, ur og et smykkeskrin.

I Gilleleje har indbrudstyve også slået til. Nærmere bestemt på Vesterbrogade. Tyvene kom ind via et opbrudt vindue. Ifølge politiet blev der stjålet køkkenudstyr, og ellers har politiet intet overblik. Indbruddet er sket fredag mellem kl. 7 og 12.19.

Har du set noget, kan du kontakte Nordsjællands Politi på 112.

Publiceret 18 March 2019 15:17

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs