Ramløse Scenen er den eneste lokalteater, der er tilbage i Gribskov.

Ramløse Scenen er den eneste lokalteater, der er tilbage i Gribskov.

'Vi er de eneste der er tilbage. Det er trist'

Af
Jeppe Helkov

Vi kender den alle. Den klassiske fortælling om Robin Hood. Nu kan du opleve brødrene Prices fortolkning. Det sker, når Ramløse Scenen den 23. marts har premiere på årets forestilling.

"De sidste tre år har vi spillet deciderede musik-forestillinger - Vimmersvej, Midt om natten og Nærmest Lykkelig. Det har været successer, fordi folk vil gerne have sådan noget. Så vi ledte efter noget i stil med det, men der skulle også være lidt mere skuespil og handling i. Dér fandt vi den her," siger instruktør Dan Nielsen og fortæller, at brødrene Price derudover har formået at lave en forestilling, der trækker tråde til historiens vingesus.

"De indlægger små pointer fra gamle danske film - og historiske citater. Martin Luther Kings 'I have a dream' kommer lige pludselig. Der er også en replik, hvor der bliver sagt 'jeg er ikke dus med himlens fugle'. Jeg synes, det er sjovt at fortiden på den måde. Men man skal koncentrere sig, ellers fanger man dem ikke. Og det er synd, for de er lagt godt ind."

Dan Nielsen og holdet bag Robin Hood har samtidig prøvet at finde et forestilling, hvor de unge skuespillere kan komme lidt mere ud over rampen.

"De unge mennesker elsker den her forestilling, fordi der er mere skuespil i den. I de senere år har de unge efterspurgt flere karakterer i vores stykker. De vil gerne frem på scenekanten og ikke bare stå i baggrunden. Det har vi fundet i det her stykke," siger Dan Nielsen.

Generelt har Ramløse Scenen i modsætning til andre små, lokale scener oplevet fremgang de seneste år med mange solgte billetter. Men selvom det går godt nu, understreger Dan Nielsen, at man skal huske at bakke op, hvis man også vil have teater i fremtiden.

"I gamle dage var der diletantforestillinger i Vejby, Annisse, Maarum og Valby. Nu er Dramaterne også lukket. Vi er de eneste der er tilbage. Det er trist. Hvis ikke folk kommer ud af husene og støtter, så må vi også lukke på et tidspunkt. Folk må for en gang skyld lægge iPad'en og slippe skærmene - og komme ud og opleve noget og støtte det lokale. Ellers dør vi. Sådan er det."

Ud over premieren den 23. marts kl. 20.00 bliver Robin Hood opført den den 29. marts, 30. marts og 6. april. Læs mere på ramloesescenen.dk.

Publiceret 14 March 2019 19:00

SENESTE TV

Spil bingo og hjælp SOS Børnebyerne

Hjælp SOS Børnebyerne arrangerer bingospil torsdag 21. Marts.

Denne dag kan du spille og støtte en god sag . Det sker i "Det Gamle Posthus" på Stationsvej i Gilleleje. SOS Børnebyerne er klar med masser af spilleplader og gevinster. Overskuddet fra dagen går ubeskåret til SOS Børnebyerne.

Det er SOS Børnebyernes Lokalgruppe, der står for arrangementet, og de håber, at både garvede bankospillere og nybegyndere har lyst til at være med og støtte den gode sag.

”Vi har været rundt i byens butikker for at få sponsoreret gaver til arrangementet. Det har været en meget positiv oplevelse. Vi mærker stor velvilje og god opbakning til den indsats SOS Børnebyerne gør rundt om i verden for at hjælpe forældreløse og udsatte børn,” siger Anni Sejrsbøl fra lokalgruppen.

Kapp