Sophie Løhde.

Sophie Løhde. Nadia Fryd / Ministeriet for offentlig innovation

Sophie Løhde jubler over motorvejsforlængelse: Det er en historisk dag for Nordsjælland

Af
Jens Berg Thomsen

På dagen, hvor motorvejsforlængelsen mellem Allerød og Hillerød er faldet på plads, står politikerne også i kø for at komme med udtalelser. En af dem er Venstrepolitikeren Sophie Løhde, der ud over at være innovationsminister også er lokal Folketingskandidat i Furesø og i Nordsjællands Storkreds.

"Det er en historisk dag for Nordsjælland. Ligeså længe jeg har været med i politik, er der blevet talt om, at det er nødvendigvigt at gøre noget ved trafiktrængslen i Nordsjælland, uden at der for alvor er blevet handlet. Nu sker der endelig noget, og det er jeg som nordsjællandsk folketingsmedlem naturligvis ovenud tilfreds med," siger Sophie Løhde via sin særlige rådgiver.

"Det er en rigtig god, stor og vigtig nyhed, at vi nu kan se frem til, at Hillerødmotorvejen endelig bliver forlænget. Det har vi ventet på i mange, mange år. Men nu sker der endelig noget. Regeringen har indgået en trafikaftale, der betyder, at vi de kommende år investerer markant flere penge i vores vejnet i Nordsjælland. Det er kæmpe stort og viser vores vilje som regering til at prioritere Nordsjælland. Det står i grel kontrast til socialdemokraterne, der hellere vil bruge pengene på en jernbanebro over Vejle Fjord og dermed ikke har finansiering til vejprojekterne i Nordsjælland," siger hun.

Transportministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at forlængelsen af Hillerødmotorvejen indgår i en større plan for Danmarks infrastruktur.

"Aftalen om fremtidens veje og baner er indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti og indeholder en lang række infrastrukturprojekter, der skal sættes i gang i perioden fra 2021 til 2030. Det gælder blandt andet en udvidelse af E45, midler til en ny midtjysk motorvej, udvidelser af motorvejene og ringforbindelserne på Sjælland samt en udvidelse af Fynske Motorvej syd om Odense og en tredje Limfjordsforbindelse," skriver ministeriet.

Publiceret 13 March 2019 10:29

SENESTE TV

Spil bingo og hjælp SOS Børnebyerne

Hjælp SOS Børnebyerne arrangerer bingospil torsdag 21. Marts.

Denne dag kan du spille og støtte en god sag . Det sker i "Det Gamle Posthus" på Stationsvej i Gilleleje. SOS Børnebyerne er klar med masser af spilleplader og gevinster. Overskuddet fra dagen går ubeskåret til SOS Børnebyerne.

Det er SOS Børnebyernes Lokalgruppe, der står for arrangementet, og de håber, at både garvede bankospillere og nybegyndere har lyst til at være med og støtte den gode sag.

”Vi har været rundt i byens butikker for at få sponsoreret gaver til arrangementet. Det har været en meget positiv oplevelse. Vi mærker stor velvilje og god opbakning til den indsats SOS Børnebyerne gør rundt om i verden for at hjælpe forældreløse og udsatte børn,” siger Anni Sejrsbøl fra lokalgruppen.

Kapp