Siden 2009 er der kun brugt 4,2 milliarder kroner på vejprojekter i hele Region Hovedstaden, mens der er brugt 12,5 milliarder kroner i Region Midtjylland, skriver Jørgen Simonsen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Siden 2009 er der kun brugt 4,2 milliarder kroner på vejprojekter i hele Region Hovedstaden, mens der er brugt 12,5 milliarder kroner i Region Midtjylland, skriver Jørgen Simonsen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Ny plan: Pengene er fundet til motorvej til Hillerød

Regeringen og DF præsenterer onsdag formiddag en plan, som indeholder blandt andet en forlængelse af Hillerødmotorvejen

Når regeringen og Dansk Folkeparti i dag, onsdag, klokken 10 præsenterer deres nye infrastrukturplan, er der fundet penge til både Frederikssundsmotorvejen og Hillerødmotorvejen.

Af aftaleteksten fremgår det dog, at forlængelsen af Hillerødmotorvejen først sættes i gang i 2023.

Aftalen kommer efter længere tids forhandling mellem regeringen og Dansk Folkeparti, og resultatet vækker stor glæde hos det nordsjællandske medlem af Folketinget for Venstre Hans Andersen:

”Det er svært at få armene ned, for Nordsjælland og jeg har kæmpet i årevis for at få motorveje helt til Frederikssund og Hillerød”, siger Hans Andersen (V), som først og fremmest glæder sig på pendlernes vegne:

”Vi spilder alt for meget tid på at sidde i kø på vejen i stedet for at bruge tid med familien, og det skal være slut” siger Hans Andersen og understreger samtidig, at aftalen har stor betydning for virksomheder og kommuner i Nordsjælland:

”Det handler om at kunne tiltrække nye medarbejdere og borgere, ikke mindst børnefamilier. Det er meget nemmere, når transporttiden er mindre og trafiksikkerheden bedre”, siger Hans Andersen med henvisning til, at bl.a. forlængelsen af Hillerødmotorvejen vil øge trafiksikkerheden.

Marlene Harpsøe, folketingsmedlem for DF, kalder det i en mail for "en fantastisk dag":

"Det er en fantastisk dag for Nordsjælland! Vi har arbejdet benhårdt for at det skulle lade sig gøre og endelig er det lykkedes! Nu kan vi endelig se frem til at få afviklet nogle af alle de køer der bremser væksten i Nordsjælland," skriver hun.

Aftalen sikrer 3,4 milliarder kroner til en forlængelse af Frederikssundmotorvejen og yderligere en milliard kroner til en forlængelse af Hillerødmotorvejen.

I den forbindelse bliver der også afsat penge til øget kapacitet på Motorring 3 og en udvidelse af den nordlige del af Ring 4, erfarer TV 2 Lorry.

Yderligere informationer kommer ud på et pressemøde klokken 10.

Mdt/cj

Publiceret 13 March 2019 09:34