”Vi er en kommune med et stort potentiale for vækst og udvikling,

”Vi er en kommune med et stort potentiale for vækst og udvikling," siger Anders Gerner Frost. Foto: Jens Berg Thomsen

Glad borgmester: Flere vil vælge Gribskov

Forlængelsen af motorvejen er en god nyhed, siger Anders Gerner Frost

Gribskovs borgmester, Anders Gerner Frost (Nyt Gribskov), er en glad mand i dag. Her til formiddag har regeringen og DF nemlig fremlagt deres plan for investeringer i infrastruktur frem mod 2030 på et pressemøde.

Regeringen og DF har valgt at prioritere forlængelsen af Hillerød-motorvejen helt i top, og det er særdeles godt nyt for Gribskov Kommune.

”Vi er en kommune med et stort potentiale for vækst og udvikling. Vi ligger nemlig med kort afstand til hovedstaden. Men den tiltagende trafik har gennem årene gjort afstanden unødvendig stor. Derfor vil forlængelsen af motorvejen være en meget kærkommen håndsrækning, der styrker vores muligheder for at tiltrække både virksomheder og borgere,” konstaterer Anders Gerner Frost i en pressemeddelelse.

Gribskov Kommune har siden 2015 samarbejdet med de fem andre nordsjællandske kommuner Hillerød, Halsnæs, Frederikssund, Helsingør og Fredensborg om en forlængelse af Hillerødmotorvejen, en færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen og forbedringer på Kystbanen.

Det samarbejde ser nu ud til at bære frugt:

”Kommunerne har de seneste tre år arbejdet på at gøre partierne på Christiansborg opmærksomme på de store trafikale udfordringer med massive køer på Nordsjælland og de omkostninger, det har for samfundet. Med forlængelsen af motorvejen vil flere vælge Gribskov til,” siger Anders Gerner Frost.

En VVM-undersøgelse (Vurdering af Virkning på Miljøet) af Hillerødmotorvejens forlængelse blev for nylig offentliggjort. Undersøgelsen estimerer, at det vil koste 980 millioner kroner at anlægge forlængelsen, at den har en samfundsøkonomisk rentabilitet på hele 12 procent, og at den vil give en daglig tidsbesparelse på 6 minutter på de 13,5 km hver vej i myldretiden.

Borgmesteren kan også konstatere, at der er bred opbakning på Christiansborg til at investere i Nordsjællands infrastruktur, da Socialdemokratiet i dette forår også har offentliggjort en infrastrukturplan, der fremhæver behovet for at forlænge Hillerødmotorvejen.

CJ

Publiceret 13 March 2019 11:02

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.