Indbrud i to boliger i Hadsten.

Indbrudsvanvidet fortsætter. Foto: Adobe Stock

Indbrudsbølge i Gribskov: Slår til syv steder

Indbrudsvanvidet fortsætter

Af
Jeppe Helkov

Indbrudstyve i Gribskov har haft nogle særdeles travle dage. I alt har de slået til syv steder. To gange i Græsted, to gange i Helsinge, en enkelt gang i Gilleleje og to gange i Tisvildeleje.

I Græsted har tyve brudt ind i en villa på Bjørn Andersens Vej. Tyvene har brudt døren op og er kommet ind den vej. Der blev stjålet smykker og kontanter. Indbruddet er sket mellem torsdag kl. 19:45 og fredag kl. 16:00.

På Græsted Vænge har der også været indbrud. Her har indbruddet fundet sted mellem torsdag kl. 21:00 og fredag kl. 07:50. Også her er havedøren blevet brudt. Der er endnu ikke noget overblik over, hvad der er blevet stjålet.

På Frederiksborgvej i Helsinge har Helsinge har det været et af den slags indbrud, der næsten gør ondt i maven at tænke på. Her lå en person fredag kl. 23 og sov, da en ukendt gerningsmand pludselig brød ind. Indbrudstyven kom ind ved at bryde en dør op. Ifølge politiets døgnrapport er der ikke noget overblik over, hvad gerningsmanden slap væk med.

På Møllehavevej i Helinsge brød en tyv ind mellem mandag og lørdag. Gerningsmanden er kommet ind gennem et opbrudt vindue. Der er uvist, hvad der er blevet stjålet.

I Tisvildeleje har der været indbrud i et hus på Hovedgaden. Indbruddet er sket mellem lørdag kl. 12.30 og 22.30. Her blev et vindue aflistet. Tyven har stjålet ur, smykker, to designerlamper og designerpynt.

På Egekærsvej i Tisvildeleje var den også gal. Her stjal indbrudstyvene dog ikke noget. Tyvene kom ind ved at bryde et vindue op.

En husejer på Østre Alle i Gilleleje kom søndag også hjem til et gennemrodet hus. Her havde tyve brudt en dør op. Indbruddet er sket mellem lørdag kl. 13 og søndag kl. 06.35. Politiet har ikke noget overblik over, om der er stjålet noget.

Publiceret 04 March 2019 11:27

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.