The LOW building of the European Parliament in Strasbourg at sunset

The LOW building of the European Parliament in Strasbourg at sunset

EU-valget: Tibirke, Valby og Mårum i top

Af
Af Anne Mette Vestergaard,

chef for Europa-Parlamentet i Danmark

DEBAT Den 15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor borgerne i Gribskov skal forbi stemmeboksene.

Ved sidste EU-valg i 2014 stemte 58,22 % i Gribskov Kommune. Det er flere end de 56,3 %, der stemte på landsplan. Jeg håber dog, at endnu flere vil stemme til forårets EU-valg.

Måske er du bekymret for klimaforandringer efter sidste års rekordvarme sommer. Måske vil du gerne have indflydelse på, hvad der lovligt kan tilsættes dine fødevarer. Eller måske har du en holdning til, hvordan EU skal tage imod flygtninge.

Under alle omstændigheder får du kun medbestemmelse, hvis du husker at sætte dit kryds.

I Gribskov går borgerne en anelse mere op i europæisk demokrati end gennemsnittet i Danmark. Men inden for kommunegrænsen var der forskel på, hvor mange der kom forbi stemmeboksene ved sidste EU-valg.

Valgstedet Tibirke lå i spidsen med hele 68,17% sammen med Valby på 67,63 % og Mårum på 67,58 %, mens blot 54,81 % stemte i Græsted. Hvem skal ligge i front ved valget i maj?

Det er fantastisk, at Gribskov engagerer sig! Men det vil være stort, hvis endnu flere vil være med til at bestemme, hvilken retning EU skal gå.

For der er stadig et godt stykke vej til de næsten 90 %, der stemmer ved folketingsvalg.

Denne gang stemmer jeg

Måske kender du en, der ikke fik stemt ved sidste EU-valg? Eller en førstegangsvælger?

På hjemmesiden www.dennegangstemmerjeg.eu kan du vise, at du har tænkt dig at stemme til valget. Bagefter kan du dele dit personlige link med dem, du kender.

Undersøgelser viser, at det at stemme er en social begivenhed. Hvis du stemmer, øges chancen markant for, at dine kollegaer, dine naboer og din familie også stemmer.

Kan vi skabe en sneboldeffekt, så ender vi med sammen at nå ud til de sofavælgere i Gribskov, der har brug for et kærligt spark for at komme hen til stemmeboksen.

Publiceret 22 February 2019 10:00

SENESTE TV