Mange flere skal op på cyklen, viser den seneste sundhedsprofil for Gribskov. Foto: Jan F. Stephan

Mange flere skal op på cyklen, viser den seneste sundhedsprofil for Gribskov. Foto: Jan F. Stephan

Laver pulje på 1 mio. kr: Få tilskud – og bliv sund

Stort behov for at forbedre sundheden i Gribskov

Trods et rigt foreningsliv og masser af muligheder for aktiviteter er mange ensomme eller overvægtige i Gribskov. Det viser den seneste sundhedsprofil for kommunens borgere.

Derfor lancerer udvalget for forebyggelse og idræt en pulje, hvor lokalsamfund, foreninger og virksomheder kan søge midler til projekter, der forbedrer sundheden og trivslen.

Puljen er på en million kroner og bliver lanceret til maj.

Andelen af borgere med et alt for højt alkoholforbrug er steget fra 9 til 11 %. Som om det ikke var nok, så er der nu flere borgere med svær overvægt end nogensinde før: Hele 18 % af borgerne i Gribskov har en BMI over 30. Resultaterne kommer fra den sundhedsprofil, som gennemføres hvert tredje år i Region Hovedstaden – og der er plads til forbedringer.

”Når det handler om at udvikle gode samfund med aktive medborgere, hvor ingen mennesker sidder alene, er det ikke tilstrækkeligt med kommunale indsatser, her må vi sammen gøre en fælles indsats,” fremhæver Trine Egetved Sørensen (K), formand for forebyggelsesudvalget, i en pressemeddelelse.

For at understøtte gode ideer og muligheder på tværs af forskellige aktører inviterer udvalget til en workshop mandag 25. februar 2019 klokken 16.30-20.30 i Gribskov kultursal, og ønsker man at gøre en forskel, er det bare at møde op.

Alle gode, vilde, sjove og konkrete ideer er velkomne, understreger kommunen i pressemeddelelsen.

Sundhedsprofilen 2017 viser en generel negativ udvikling for sundhedsadfærden blandt borgere i Gribskov. Det gælder både forbruget af alkohol, usund kostadfærd, fysisk aktivitet, svær overvægt, mental sundhed, søvnproblemer, unges hashforbrug, seksuel risikoadfærd blandt unge og forekomsten af kroniske sygdomme.

CJ

Publiceret 20 February 2019 14:30

SENESTE TV