Borgermødet om Musik i Lejet blev indledt med en afstemning om, hvorvidt pressen måtte være til stede. Foto: Jan F. Stephan

Borgermødet om Musik i Lejet blev indledt med en afstemning om, hvorvidt pressen måtte være til stede. Foto: Jan F. Stephan

Borgermøde: Kaotisk optakt – men stor støtte til festivalen

Klar opbakning til Musik i Lejet på tre timer langt borgermøde

Af
Claus Johansen

Fronterne omkring Musik i Lejet blev endnu en gang trukket op, da der tirsdag aften var borgermøde i Tisvildeleje om festivalen. Et par hundrede havde fundet vej til idrætshuset, og mange måtte derfor stå op til det tre timer lange møde.

Optakten blev lidt kaotisk, da arrangørerne, Tisvilde Lokalråd, valgte at smide pressen ud – herunder Ugeposten, som protesterede over beslutningen. Flere borgere var også kritiske over for beslutningen, og mødet blev derfor indledt med en afstemning om, hvorvidt pressen måtte være til stede. Et klart flertal stemte for, at mødet skulle være åbent – og så kunne lokalrådsformand Claus Sabroe begynde forfra og byde velkommen for anden gang.

22 personer havde bedt om at få ordet, og de fik tre minutter hver, hvorefter der blev svaret på kritikpunkterne fra Musik i Lejets bestyrelse.

De fleste har i forvejen blandet sig i debatten, især på facebook, men også i debatindlæg i Ugeposten, og holdningerne var derfor i vidt omfang velkendte.

”Hvor bliver pengene af,” lød kritikken fra Anders Helmer Nielsen eksempelvis, og han fik støtte fra Dennis Duelund, som sammenlignede med Vig Festival:

”Der er noget, der ikke stemmer. Det er urimeligt, at så meget af overskuddet ryger ud af kommunen,” sagde Dennis Duelund.

Blandt kritikerne var Nicolai Geerts, som blandt andet spurgte til billetsalget og antallet af fribilletter. Foto: Jan F. Stephan

Blandt kritikerne var Nicolai Geerts, som blandt andet spurgte til billetsalget og antallet af fribilletter. Foto: Jan F. Stephan

Det var en henvisning til, at musikfestivalen køber ydelser fra selskabet Good Boys Agency (som drives af Kristian og Andreas Grauengaard, de to tvillingebrødre, som oprindelig skabte festivalen).

Hertil svarede Peter Maarbjerg, næstformand i festivalen, at ”vores overskud bliver uddelt i kommunen”.

De seneste år har uddelingen ligget på omkring 350.000 kroner, men formanden Lars Thykier sagde på borgermødet, at han forventer, at det beløb mindst bliver fordoblet i år.

”Vi er ikke ude på at profitmaksimere. Hvis vi bare solgte pølser og havde billig musik, kunne vi sagtens tjene flere penge. Men det vil vi ikke,” sagde Lars Thykier.

”Vi har høje ambitioner,” tilføjede Peter Maarbjerg.

Langt de fleste var positive over for musikfestivalen, selv om flere mente, at den var for stor, medførte for meget bilkaos – eller burde flyttes væk fra højsæsonen.

Flere butiksdrivende sagde eksempelvis, at de var nødt til at lukke under festivalen – og at den burde flyttes til en af sommerens yder-uger.

De to bestyrelsesmedlemmer slog fast, at festivalen ikke bliver flyttet – men også, at festivalen ikke bliver større end de nuværende 10.000 deltagere.

Festivalen fik politisk opbakning fra Morten Ulrik Jørgensen, formand for udvalget for kultur, erhverv og oplevelsesøkonomi:

”Der er bred politisk opbakning til Musik i Lejet, og der er ingen tvivl om, at den har en kæmpe værdi for hele Gribskov,” sagde Morten Ulrik Jørgensen (Nyt Gribskov).

Aftenens største bifald fik Andreas Grauengaard efter sit indlæg. Foto: Jan F. Stephan

Aftenens største bifald fik Andreas Grauengaard efter sit indlæg. Foto: Jan F. Stephan

Aftenens største bifald fik Andreas Grauengaard efter et følelsesladet indlæg, hvor han blandt andet sagde, at alt går ordentligt til:

”Der er ikke noget, der er skjult,” sagde Andreas Grauengaard om økonomien.

Til kritikken af, at økonomien ikke er gennemsigtig, svarede Lars Thykier blandt andet, at Skat havde sagt god for, at der er tale om en non-profit-organisation:

”Vi lægger alt det frem, som vi skal. Men af konkurrencehensyn kan vi ikke lægge alle oplysninger om kontrakter frem,” sagde festivalformanden.

Publiceret 20 February 2019 11:34

SENESTE TV