Mystisk brand: Bygning brændte ned til grunden

Af
Jeppe Helkov / Video: Allan Andersen/Byrd

Heldigivs kom ingen til skade. Men det var alligevel en omfattende brand, Frederiksborg Brand & Redning torsdag blev sendt ud til.

Klokken 19.59 opdagede en beboer på Stokkevangen i Vejby, at der var ild i naboens garage. Kort efter ankom brandvæsenet. Det fortæller indsatsleder Jan Bloch.

"Vi fik en melding om ild i en fritlagt garage. Den var overtændt (hele garagen var i brand, red.) og brændte lystigt. Men i løbet af et par timer fik vi slukket den," fortæller han.

Udover at blive brugt til parkering og redskabsskur var der også en havestue i forlængelse af garagen. Og det pudsige er ifølge Jan Bloch, at garagen for tre år siden havde været ramt af en nærmest identisk brand.

"For tre år siden opstod en lignende brand i den daværende garage. Det var præcis samme billede som i går. Så blev der bygget en ny garage, som altså nu også brød i brand," siger han.

Den præcise brandårsag kendes endnu ikke. Ofte skyldes brande elinstallationer, der er kortsluttet, Men det kan allerede nu udelukkes.

"Der var ikke installeret el ude i garagen, så det kan ikke var årsagen. Men politiet kom og tog nogle billeder. Og de arbejder nu videre på sagen," siger Jan Bloch, der samtidig fortæller, at sommerhuset ved siden af garagen blev 'varmepåvirket', men ellers ikke har fået skader.

Ejerne af sommerhuset var ikke hjemme på brandtidspunktet.

Publiceret 15 February 2019 12:06

SENESTE TV

Spil bingo og hjælp SOS Børnebyerne

Hjælp SOS Børnebyerne arrangerer bingospil torsdag 21. Marts.

Denne dag kan du spille og støtte en god sag . Det sker i "Det Gamle Posthus" på Stationsvej i Gilleleje. SOS Børnebyerne er klar med masser af spilleplader og gevinster. Overskuddet fra dagen går ubeskåret til SOS Børnebyerne.

Det er SOS Børnebyernes Lokalgruppe, der står for arrangementet, og de håber, at både garvede bankospillere og nybegyndere har lyst til at være med og støtte den gode sag.

”Vi har været rundt i byens butikker for at få sponsoreret gaver til arrangementet. Det har været en meget positiv oplevelse. Vi mærker stor velvilje og god opbakning til den indsats SOS Børnebyerne gør rundt om i verden for at hjælpe forældreløse og udsatte børn,” siger Anni Sejrsbøl fra lokalgruppen.

Kapp