Der er stadig god benplads i Tisvilde Bio, der har 70 sæder.

Der er stadig god benplads i Tisvilde Bio, der har 70 sæder.

For 1,5 mio. kr. nye sæder og lyd: Lokal biograf satser stort

Nye sæder, lydanlæg og lærred i Tisvilde Bio

Af
Claus Johansen

Den gamle biograf i Tisvilde fra 1938 står nu klar efter en gennemgribende renovering til mere end halvanden million kroner.

Biografen har fået 70 nyindkøbte stole med ”vip” i ryggen, og den lokale designer Rikke Hagen, som har stået for indretningen, har fået lavet særlige tekstiler fra Kvadrat til stolene, fortæller formanden for biografen, Jacob Trock. Han er også stolt af det nye lærred og lydanlæg:

”Vores lydeksperter siger, at vi har den næstbedste Dolby-lyd i hele Nordsjælland efter Imperial. Det hænger sammen med rummets udformning, og det betyder jo også lyd i topklasse til vores live-transmissioner af operaforestillinger,” siger Jacob Trock.

Væggene er malet i en blågrå nuance, og der er ny lyssætning, blandt andet med den klassiske ”Radiohus Pendel”, designet af Vilhelm Lauritzen.

En ny oplevelse

”Vi har fået en helt ny oplevelse i billeder, lyd og lys – og vi tør godt sige, at den gamle sal er blandt de bedste i Nordsjælland,” siger Jacob Trock.

Formanden understreger, at biografen kun kan overleve, fordi så mange fastboende og landliggere støtter biografen via foreningen Tisvilde Bios Venner, som har omkring 400 medlemmer:

”Det er en meget væsentlig præmis for at eksistere, at der er så mange, der støtter os. Ellers var biografen her simpelt hen ikke,” siger Jacob Trock.

Han tilføjer, at bistroen åbner til foråret med ny forpagter.

I sommeren 2018 blev biografbygningen pakket ind i stilladser og plastik for at få et nyt tag. Og i december fortsatte renoveringen så af den gamle sal med det karakteristiske hvælvede loft. Til foråret bliver renoveringen færdig, når facaden får en omgang.

Publiceret 15 February 2019 11:30