Popgruppen Phlake er et af de mest populære danske bands i øjeblikket. Til sommer optræder de på Musik i Lejet. Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix

Popgruppen Phlake er et af de mest populære danske bands i øjeblikket. Til sommer optræder de på Musik i Lejet. Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Stjerne på stjerne: Festival klar med de 11 første kunstnere

Der er garanti for store koncerter til sommerens Musik i Lejet

Af
Jeppe Helkov

Tre af de største danske artister — kombineret med nogle af fremtidens store internationale stjerner. Musik i Lejet har bestemt ikke skruet ned for ambitionerne frem mod sommerens festival.

Tisvilde-festivalen har netop offentliggjort de første 11 artister, der skal spille – og her er de tre danske stjerner Søren Huss og grupperne Phlake og Alex Vargas alle iblandt.

Særligt bookningen af Phlake er lidt speciel. Mens bandet i år allerede har vundet prisen for årets hit ved P3 Guld, var historien en noget andet, da bandet sidste var på Musik i Lejet.

I 2016 var Phlake endnu ikke brudt igennem på den danske musikscene, men blev alligevel booket til Musik i Lejet. Og da sommeren ramte, var Phlake på stort set alles læber - og leverede et show, der sent bliver glemt.

"Det første år Phlake var her, var de helt friske. De var ikke brudt igennem endnu. Vi var en af de første store scener, de stod på. Nu er de et band, der er et helt andet sted. De er blevet folkeeje. Så dem glæder vi os til at byde velkommen igen," siger Andreas Grauengaard, der står for at booke artister til Musik i Lejet.

Kommende stjerner

Han fremhæver derudover britiske Yxng Bane som et eksempel på, hvad festivalen forsøger med sit musikprogram. Den 22-årige rapper har ligget i Top 10 i UK og var nomineret til ‘Sound Of 2018’ af BBC.

"De første 11 navne viser meget godt, hvad vi vil. Det er nogle navne for dem, der er meget musikinteresserede og følger meget med i, hvad der sker nu. Der er nogle upcoming stjerner — og så er der nogle store navne, der samler folk," siger han og fortsætter:

"Jeg glæder mig selv rigtig meget til Yxng Bane, der i England blev kåret til årets newcomer. Han er sådan en, man normalt ikke har mulighed for at høre i Danmark," siger han.

Musik i Lejet mangler stadig at offentliggøre totredjedele af musikprogrammet og er forlængst udsolgt. Men alligevel fortæller Andreas Grauengaard, at de godt kan mærke, at flere og flere danske musikfestivaler er kommet til.

"Konkurrencen er stor på det danske festivalmarked, og vi er en mindre spiller i det store landskab. Der er ikke frit valg på alle hylder. Meget afhænger af, hvilke planer kunstnerne har. Så selvom vi måske begynder med mange muligheder, bliver mange døre også løbende lukket," siger han.

"Det synes jeg også, man skal huske i hele den kønsdebat, der er i øjeblikket. Der bliver snakket meget om, hvorvidt der er for få kvinder, der spiller på festivalerne. Men det er ikke altid noget, man selv er herre over."

Skal passe sammen

"De ønsker, vi måtte starte med at have, er ikke altid det, man ender ud med. Det er ikke ligesom med varer i et supermarked, hvor man bare kan tage varerne ned fra hylderne. Mange ting er nødt til at passe sammen," siger han.

Men trods den store konkurrence oplever Andreas Grauengaard stadig en stor fordel: At mange kunstnere rigtig gerne vil optræde på strandscenen med havet og solnedgangen i ryggen.

"Vi er utrolig heldige, at kunstnerne gerne vil spille her. Omgivelserne gør os til et specielt sted. Så selvom vi er en lille stor festival på landsplan, kan vi booke blandt de store navne, fordi festivalens ry er så godt. Det er vi rigtigt stolte af," siger han.

Her er de 11 første artister:

Phlake, Søren Huss, Yxng Bane (UK), Ea Kaya, AV AV AV, Alex Vargas, Reykjavíkurdætur (IS), The Mauskovic Dance Band (NL), Nicklas Sahl, Love Shop og Guldimund.

Publiceret 12 February 2019 10:29

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl