"Det er rigtigt nok, at vi satser på at åbne et nyt supermarked så hurtigt som muligt i Helsinge," siger Rema-direktør Jan Poulsen til Ugeposten. Foto: Jens Berg Thomsen

Nu kommer Rema 1000 til Helsinge

Hvis alt går efter planen, slår en helt nybygget Rema 1000 i Helsinge dørene op for købelystne kunder inden jul

Af
Mikkel Bækgaard

Detailhandel Når juleanden og kirsebærsovsen skal på bordet næste gang, får Helsingeborgerne efter al sandsynlighed endnu et sted at købe den. Efter flere års tilløb ligger det nu endelig fast, at en ny Rema 1000 skal bygges på parkeringsarealet bag VP Arkaden. Samtidig er det nu besluttet, at de tomme lokaler, der tidligere husede SuperBest, skal rives ned.

Det areal skal i stedet give plads til nye parkeringspladser, nu hvor det supermarked kommer til at ligge på nogle af de tidligere pladser.

“Det er rigtigt nok, at vi satser på at åbne et nyt supermarked så hurtigt som muligt i Helsinge. Den sag, der lå hos Ankestyrelsen, er nu blevet godkendt, og så er det sådan set bare at gå i gang med det mere konkrete arbejde. Så hvis alt går vel, kan den nye butik åbne til efteråret,” fortæller Jan Poulsen, direktør for Rema Etablering.

Lokalplanen er på plads, og det samme er en mageskifteaftale med kommunen. Så nu skal det konkrete arbejde i gang for KFI Erhvervsdrivende Fond, der skal bygge bygningen, der skal huse den nye dagligvarebutik.

“Vores bygherrerådgiver har haft møde med KFI, og nu skal man i gang med at indhente byggetilladelser og lignende,” siger Jan Poulsen.

Med den kommende Rema 1000 bliver der skarpere konkurrence om dagligvarekunderne i Helsinge Midtby, hvor Netto som bekendt flytter ind Irmas nye lokaler i løbet af foråret. Og den konkurrence ser Jan Poulsen frem til:

“Vi går ydmygt til opgaven i Helsinge. Der er jo også Fakta og en meget dygtig Kvickly, så vi skal stå tidligt op for at give kunderne den bedste mulige oplevelse. Og så må vi jo vise, hvor dygtige vi er.”

Hvem der i dagligdagen skal vise Remas dygtighed, ligger ikke fast. Rema 1000 består af selvstændige købmænd, der er franchisetagere. Og den købmand, der skal drive den nye butik, har man ikke styr på endnu.

“Det plejer at være sådan, at vi kan præsentere købmanden, når vi afholder rejsegilde. Og så langt er vi jo slet ikke endnu,” siger Jan Poulsen.

Publiceret 12 February 2019 10:23

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs