"Det er rigtigt nok, at vi satser på at åbne et nyt supermarked så hurtigt som muligt i Helsinge," siger Rema-direktør Jan Poulsen til Ugeposten. Foto: Jens Berg Thomsen

Nu kommer Rema 1000 til Helsinge

Hvis alt går efter planen, slår en helt nybygget Rema 1000 i Helsinge dørene op for købelystne kunder inden jul

Af
Mikkel Bækgaard

Detailhandel Når juleanden og kirsebærsovsen skal på bordet næste gang, får Helsingeborgerne efter al sandsynlighed endnu et sted at købe den. Efter flere års tilløb ligger det nu endelig fast, at en ny Rema 1000 skal bygges på parkeringsarealet bag VP Arkaden. Samtidig er det nu besluttet, at de tomme lokaler, der tidligere husede SuperBest, skal rives ned.

Det areal skal i stedet give plads til nye parkeringspladser, nu hvor det supermarked kommer til at ligge på nogle af de tidligere pladser.

“Det er rigtigt nok, at vi satser på at åbne et nyt supermarked så hurtigt som muligt i Helsinge. Den sag, der lå hos Ankestyrelsen, er nu blevet godkendt, og så er det sådan set bare at gå i gang med det mere konkrete arbejde. Så hvis alt går vel, kan den nye butik åbne til efteråret,” fortæller Jan Poulsen, direktør for Rema Etablering.

Lokalplanen er på plads, og det samme er en mageskifteaftale med kommunen. Så nu skal det konkrete arbejde i gang for KFI Erhvervsdrivende Fond, der skal bygge bygningen, der skal huse den nye dagligvarebutik.

“Vores bygherrerådgiver har haft møde med KFI, og nu skal man i gang med at indhente byggetilladelser og lignende,” siger Jan Poulsen.

Med den kommende Rema 1000 bliver der skarpere konkurrence om dagligvarekunderne i Helsinge Midtby, hvor Netto som bekendt flytter ind Irmas nye lokaler i løbet af foråret. Og den konkurrence ser Jan Poulsen frem til:

“Vi går ydmygt til opgaven i Helsinge. Der er jo også Fakta og en meget dygtig Kvickly, så vi skal stå tidligt op for at give kunderne den bedste mulige oplevelse. Og så må vi jo vise, hvor dygtige vi er.”

Hvem der i dagligdagen skal vise Remas dygtighed, ligger ikke fast. Rema 1000 består af selvstændige købmænd, der er franchisetagere. Og den købmand, der skal drive den nye butik, har man ikke styr på endnu.

“Det plejer at være sådan, at vi kan præsentere købmanden, når vi afholder rejsegilde. Og så langt er vi jo slet ikke endnu,” siger Jan Poulsen.

Publiceret 12 February 2019 10:23

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl