8. I fra Nordstjerneskolen vandt danmarksmesterskaberne i skolehåndbold.

8. I fra Nordstjerneskolen vandt danmarksmesterskaberne i skolehåndbold.

Er nu officielt Danmarks bedste

Der var spænding til sidste sekund. Men 8. I fra Nordstjerneskolen kan nu kalde sig for danske mestre i skolehåndbold

Af
Jeppe Helkov

Eleverne i 8. I på Nordstjerneskolen i Helsinge har god grund til at juble i øjeblikket. I sidste uge var der med til DM i skolehåndbold. Og her gik de ubesejrede gennem turneringen.

Men vejen til DM-titlen var alligevel ikke nem. Først skulle det helt rigtige hold udtages. Og har traf lærer Jacob Rosenstrøm en noget kontroversiel beslutning. Mens mange andre skoler samlede de bedste elever fra en hel årgang, valgte Nordstjerneskolen at stille med en enkelt klasse. Idrætsklassen 8. I

"Vores klasse er en idrætsklasse, og derfor dyrker vi meget sport. Vi er også tit ude i hallerne for at vejlede, dømme, træne og hjælpe børn med deres forskellige stævner. Af den grund er vores sammenhold i klassen ekstraordinært godt, og derfor gav det god mening at stille op til skolehåndbold, selvom vi havde to med som aldrig havde spillet håndbold før," siger Jacob Rosenstrøm i en pressemeddelelse.

Første gang elverne var i ilden var ved et stævne fra håndboldhånd fra Gribskov Kommune. Den blev sikkert vundet. Samme samme gjorde næste stævne, hvor hold fra hele Nordsjælland var med.

Herefter gik turen til DM i Randers. Her blev de tre første puljekampe vundet, og i kvartfinalen blev Ringsted også nedlagt.

I semifinalen vendtede et hold fra Skive. Nordstjerneskolen kom godt fra start, men lavede nogle fejl, der gjorde kampen helt lige. Men til slut fik holdet rettet op på de fejl og sikrede sig en finaleplads.

"Vi vidste, at finalekampen ville blive hård. Vi skulle møde Langeskov Skolen fra Fyn. Efter 24 minutters hård kamp vandt vi med 12-11 og kan derefter kalde os Danmarksmestre i skolehåndbold," siger Jakob Rosenstrøm.

Stort tillykke.

Publiceret 12 February 2019 14:00

SENESTE TV