8. I fra Nordstjerneskolen vandt danmarksmesterskaberne i skolehåndbold.

8. I fra Nordstjerneskolen vandt danmarksmesterskaberne i skolehåndbold.

Er nu officielt Danmarks bedste

Der var spænding til sidste sekund. Men 8. I fra Nordstjerneskolen kan nu kalde sig for danske mestre i skolehåndbold

Af
Jeppe Helkov

Eleverne i 8. I på Nordstjerneskolen i Helsinge har god grund til at juble i øjeblikket. I sidste uge var der med til DM i skolehåndbold. Og her gik de ubesejrede gennem turneringen.

Men vejen til DM-titlen var alligevel ikke nem. Først skulle det helt rigtige hold udtages. Og har traf lærer Jacob Rosenstrøm en noget kontroversiel beslutning. Mens mange andre skoler samlede de bedste elever fra en hel årgang, valgte Nordstjerneskolen at stille med en enkelt klasse. Idrætsklassen 8. I

"Vores klasse er en idrætsklasse, og derfor dyrker vi meget sport. Vi er også tit ude i hallerne for at vejlede, dømme, træne og hjælpe børn med deres forskellige stævner. Af den grund er vores sammenhold i klassen ekstraordinært godt, og derfor gav det god mening at stille op til skolehåndbold, selvom vi havde to med som aldrig havde spillet håndbold før," siger Jacob Rosenstrøm i en pressemeddelelse.

Første gang elverne var i ilden var ved et stævne fra håndboldhånd fra Gribskov Kommune. Den blev sikkert vundet. Samme samme gjorde næste stævne, hvor hold fra hele Nordsjælland var med.

Herefter gik turen til DM i Randers. Her blev de tre første puljekampe vundet, og i kvartfinalen blev Ringsted også nedlagt.

I semifinalen vendtede et hold fra Skive. Nordstjerneskolen kom godt fra start, men lavede nogle fejl, der gjorde kampen helt lige. Men til slut fik holdet rettet op på de fejl og sikrede sig en finaleplads.

"Vi vidste, at finalekampen ville blive hård. Vi skulle møde Langeskov Skolen fra Fyn. Efter 24 minutters hård kamp vandt vi med 12-11 og kan derefter kalde os Danmarksmestre i skolehåndbold," siger Jakob Rosenstrøm.

Stort tillykke.

Publiceret 12 February 2019 14:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.