8. I fra Nordstjerneskolen vandt danmarksmesterskaberne i skolehåndbold.

8. I fra Nordstjerneskolen vandt danmarksmesterskaberne i skolehåndbold.

Er nu officielt Danmarks bedste

Der var spænding til sidste sekund. Men 8. I fra Nordstjerneskolen kan nu kalde sig for danske mestre i skolehåndbold

Af
Jeppe Helkov

Eleverne i 8. I på Nordstjerneskolen i Helsinge har god grund til at juble i øjeblikket. I sidste uge var der med til DM i skolehåndbold. Og her gik de ubesejrede gennem turneringen.

Men vejen til DM-titlen var alligevel ikke nem. Først skulle det helt rigtige hold udtages. Og har traf lærer Jacob Rosenstrøm en noget kontroversiel beslutning. Mens mange andre skoler samlede de bedste elever fra en hel årgang, valgte Nordstjerneskolen at stille med en enkelt klasse. Idrætsklassen 8. I

"Vores klasse er en idrætsklasse, og derfor dyrker vi meget sport. Vi er også tit ude i hallerne for at vejlede, dømme, træne og hjælpe børn med deres forskellige stævner. Af den grund er vores sammenhold i klassen ekstraordinært godt, og derfor gav det god mening at stille op til skolehåndbold, selvom vi havde to med som aldrig havde spillet håndbold før," siger Jacob Rosenstrøm i en pressemeddelelse.

Første gang elverne var i ilden var ved et stævne fra håndboldhånd fra Gribskov Kommune. Den blev sikkert vundet. Samme samme gjorde næste stævne, hvor hold fra hele Nordsjælland var med.

Herefter gik turen til DM i Randers. Her blev de tre første puljekampe vundet, og i kvartfinalen blev Ringsted også nedlagt.

I semifinalen vendtede et hold fra Skive. Nordstjerneskolen kom godt fra start, men lavede nogle fejl, der gjorde kampen helt lige. Men til slut fik holdet rettet op på de fejl og sikrede sig en finaleplads.

"Vi vidste, at finalekampen ville blive hård. Vi skulle møde Langeskov Skolen fra Fyn. Efter 24 minutters hård kamp vandt vi med 12-11 og kan derefter kalde os Danmarksmestre i skolehåndbold," siger Jakob Rosenstrøm.

Stort tillykke.

Publiceret 12 February 2019 14:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl