ARKIVFOTO 2015 af hus til salg- - Se RB 8/9 2015 09.33. Der er 3500 færre huse på markedet end på samme tidspunkt sidste år. Det er godt nyt for boligmarkedet. (Foto: Mathias Løvgreen/Scanpix 2015)

ARKIVFOTO 2015 af hus til salg- - Se RB 8/9 2015 09.33. Der er 3500 færre huse på markedet end på samme tidspunkt sidste år. Det er godt nyt for boligmarkedet. (Foto: Mathias Løvgreen/Scanpix 2015) Scanpix Denmark

Er det nu, du skal sælge? Hussalget i Gribskov er steget 84 pct.

Der blev solgt langt flere huse i Gribskov i 2018, end der gjorde i 2014

Af
Claus Johansen

Salget af villaer og rækkehuse i Gribskov er steget 84 procent siden 2014. Det viser helt nye handelstal fra Boligsiden.dk. "Der er sket rigtig meget på boligmarkedet siden 2014. Ikke mindst faldt renten til et meget lavt niveau i februar 2015, og det satte for alvor skub i handelsaktiviteten, fordi det blev billigere at låne til at købe bolig. Renten har ligget på et lavt niveau lige siden," siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I 2014 blev der solgt 281 huse i Gribskov. I 2018 var tallet steget til 516 - altså en stigning på 84 procent.

Jesper Bonde, indehaver af Realmæglerne i Gribskov, har umiddelbart svært ved at forstå den store stigning i antallet af handler:

”Jeg har svært ved at genkende, at vi har solgt det dobbelte. 2014 var et rigtigt møgår. Men bortset fra det: Det går fornuftigt med salget,” siger Jesper Bonde.

Han peger på, at der er behov for en bedre infrastruktur i Gribskov:

”Hvis det skal være helt optimalt, skal vi have et bedre vejnet. Landevejen fra Græsted til Gilleleje kommer ikke til at ændre noget som helst i sig selv. Få forlængelsen af Hillerødmotorvejen udvidet, så den er firesporet hele vejen til Helsinge – og lav så et dobbeltspor i rundkørslen i Helsinge. Og lav også en direkte vej til Græsted i den næste rundkørsel,” foreslår Jesper Bonde.

Han er optimistisk, når det gælder huspriserne i Gribskov i år:

”Jeg tror, at vi får en let – men ikke voldsom – stigning på helårshusene,” siger Jesper Bonde.

I hele Nordsjælland er salget "kun" steget med 33 procent i løbet af de fire år (fra 3770 til 5019). Til gengæld er salget faldet fire procent i Nordsjælland i 2018 sammenlignet med sidste år. Dermed falder salget for første gang i dette årti.

"Antallet af hushandler har været støt stigende i Nordsjælland gennem længere tid, og antallet af handler tog et stort hop fra 2016 til 2017. Selv om salget i 2018 ikke har kunnet leve op til det, har der stadig været en rigtig høj aktivitet på markedet," siger Birgit Daetz.

Trods faldet har der for andet år i træk været mere end 5.000 hushandler i Nordsjælland, og priserne steg i løbet af sidste år med seks procent i landsdelen.

Publiceret 12 February 2019 10:49

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl