De fem finalister: Kamina Andreassen, Josefine Roikier, Noel Carstensen og Signe Riishede fra 9.A samt Emilie Esmark fra 7.A.

De fem finalister: Kamina Andreassen, Josefine Roikier, Noel Carstensen og Signe Riishede fra 9.A samt Emilie Esmark fra 7.A.

Fem lokale elever med i DM-finale i biologi

For andet år i træk satte elever fra Gribskolen sig på finalepladser i DM i biologi

Udfordring Hele fem elever fra Gribskolen havde sat sig tungt på finalepladserne i DM i biologi, som netop er blevet afviklet på det nye superbibliotek DOKK1 i Århus. Det er andet år i træk, at skolen er repræsenteret i en DM-finale.

I alt deltog 55 elever, heraf kom de 11 fra hovedstadsområdet. I finalen skulle eleverne arbejde individuelt med bæredygtig produktion af chokolade og lave et forslag til en ny type flødebolle. Opgaven blev stillet af Chokoladefabrikken og er et eksempel på, hvor og hvordan biologifaget kan bruges i erhvervslivet. Og det var noget, som faldt i elevernes smag.

”Eleverne var rigtig glade for udfordringen, netop fordi den var hentet fra den virkelige verden. Og de var superglade for at være med i finalen, også selvom det ikke blev til en førsteplads i denne omgang,” fortæller en stolt lærer, Emil Hjerl.

Gribskolens nye skoleleder, Nicolai Schlüter, roser lærere og elever:

”Jeg er stolt af, at Gribskolen endnu en gang har elever med til DM i biologi og af de dygtige lærere og elever, som lægger et stort engagement for dagen,” siger han.

De fem finalister er: Kamina Andreassen, Josefine Roikier, Noel Carstensen og Signe Riishede fra 9.A samt Emilie Esmark fra 7.A.

Det er langt fra første gang, at Gribskolen udmærker sig i science-fagene. For eksempel vandt elever fra Gribskolen en tredjeplads i konkurrencen ”Unge Forskere” sidste år, mens lærer Emil Hjerl blev kåret som Årets Grundskolelærer i konkurrencen, skriver skolen i en pressemeddelelse.

Publiceret 08 February 2019 10:00