Gæsterne på sidste års Bakkefest hældte øl ned som aldrig før. Foto: Jan F. Stephan

Gæsterne på sidste års Bakkefest hældte øl ned som aldrig før. Foto: Jan F. Stephan

Trods rekordtørstige festivalgæster: Bakkefesten gav underskud

Ekstremt tørstige festivalgæster gav Bakkefesten den højeste omsætning nogensinde. Derfor lever festivalen også fint med et lille underskud

Af
Jeppe Helkov

På papiret ser det ikke så godt ud. Sidste års regnskab fra Bakkefesten i Gilleleje blev i sidste uge offentliggjort. Og det viste et underskud på 17.000 kr. Men trods de røde tal er folkene bag Bakkefesten, Bakkeselskabet, faktisk rigtig godt tilfreds.

Det selvom man i 2017 er gået fra et overskud på 260.000 kr. til et minus i 2018. Men underskuddet har en logisk forklaring.

I 2018 fejrede Bakkefesten 100 års jubilæum, og det blev fejret med de helt store armbevægelser. Der blev skruet op på alle knapper, fortæller Kurt Husum Larsen, formand for Bakkeselskabet.

Omsatte for 1,5 mio. kr.

"I 2018 brugte vi 426.000 kr. mere på underholdning end året før. Så vi havde kalkuleret med et underskud. Men det var vi villige til at acceptere, fordi vi fejrede jubilæum. Vi gav den en ekstra skalle. Så vi er fint tilfredse med underskudet," siger han.

Faktisk havde Bakkeselskabet regnet med at overskuddet ville blive endnu større. Men et øl-tørstigt publikum sørgede for en omsætning, der i Gilleleje-festivalens historie aldrig har været større.

"Vi frygtede et underskud i omegnen af 150.000 kr., men endte med en rekordomsætning. Vi omsatte for lige godt 1,5 mio. kr. på tre dage."

Det resultat bliver endnu mere imponerende af, at billetpriserne på Bakkefesten er en del billigere end hos de mange konkurrerende festivaler.

60 kr. skulle man kun have op af lommen for at høre nogle af de største danske kunstnere. Kesi, LOC og Medina var blandt andre på plakanten sidste år.

Men det varme vejr gjorde ifølge Kurt Husum Larsen, at gæsterne var ekstraordinært øltørstige.

"Der blev virkelig hældt nogle øl ned. Der kom virkelig mange mennesker og hyggede sig. Det var en kanongod Bakkefest. Den bedste jeg kan mindes."

Kan blive lidt ked

"Men det er også sådan noget, der skal til, før det er rigtig fedt. Det er sjovt at være frivillig hjælper, når der kommer så mange mennesker, og alle har en god fest. Det er ikke sjovt at have brugt 14 dage af sin ferie og hele weekender, og så ender man med et stort underskud, fordi folk blev væk."

"Det har vi prøvet. Tidligere år har vi haft et overskud på 35.000 kr. Dér bliver man lidt ked af det og tænker, at vi er så mange, der har knoklet så meget - for skide 35.000 kr."

Kurt Husum Larsen og resten af Bakkeselskabet er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på sommerens festival. En festival hvor musikbudgettet igen er tilbage på det sædvanlige leje.

"Vi er i gang med at skrive under på de sidste kontrakter. Men vi kan ikke melde noget ud endnu. Men det bliver en mere almindelig Bakkefest. I 2018 brugte vi 1,1 mio. kr. på musik. Det ryger tilbage på 2017 niveauet," som altså er godt 400.000 lavere.

Publiceret 07 February 2019 07:30