Gæsterne på sidste års Bakkefest hældte øl ned som aldrig før. Foto: Jan F. Stephan

Gæsterne på sidste års Bakkefest hældte øl ned som aldrig før. Foto: Jan F. Stephan

Trods rekordtørstige festivalgæster: Bakkefesten gav underskud

Ekstremt tørstige festivalgæster gav Bakkefesten den højeste omsætning nogensinde. Derfor lever festivalen også fint med et lille underskud

Af
Jeppe Helkov

På papiret ser det ikke så godt ud. Sidste års regnskab fra Bakkefesten i Gilleleje blev i sidste uge offentliggjort. Og det viste et underskud på 17.000 kr. Men trods de røde tal er folkene bag Bakkefesten, Bakkeselskabet, faktisk rigtig godt tilfreds.

Det selvom man i 2017 er gået fra et overskud på 260.000 kr. til et minus i 2018. Men underskuddet har en logisk forklaring.

I 2018 fejrede Bakkefesten 100 års jubilæum, og det blev fejret med de helt store armbevægelser. Der blev skruet op på alle knapper, fortæller Kurt Husum Larsen, formand for Bakkeselskabet.

Omsatte for 1,5 mio. kr.

"I 2018 brugte vi 426.000 kr. mere på underholdning end året før. Så vi havde kalkuleret med et underskud. Men det var vi villige til at acceptere, fordi vi fejrede jubilæum. Vi gav den en ekstra skalle. Så vi er fint tilfredse med underskudet," siger han.

Faktisk havde Bakkeselskabet regnet med at overskuddet ville blive endnu større. Men et øl-tørstigt publikum sørgede for en omsætning, der i Gilleleje-festivalens historie aldrig har været større.

"Vi frygtede et underskud i omegnen af 150.000 kr., men endte med en rekordomsætning. Vi omsatte for lige godt 1,5 mio. kr. på tre dage."

Det resultat bliver endnu mere imponerende af, at billetpriserne på Bakkefesten er en del billigere end hos de mange konkurrerende festivaler.

60 kr. skulle man kun have op af lommen for at høre nogle af de største danske kunstnere. Kesi, LOC og Medina var blandt andre på plakanten sidste år.

Men det varme vejr gjorde ifølge Kurt Husum Larsen, at gæsterne var ekstraordinært øltørstige.

"Der blev virkelig hældt nogle øl ned. Der kom virkelig mange mennesker og hyggede sig. Det var en kanongod Bakkefest. Den bedste jeg kan mindes."

Kan blive lidt ked

"Men det er også sådan noget, der skal til, før det er rigtig fedt. Det er sjovt at være frivillig hjælper, når der kommer så mange mennesker, og alle har en god fest. Det er ikke sjovt at have brugt 14 dage af sin ferie og hele weekender, og så ender man med et stort underskud, fordi folk blev væk."

"Det har vi prøvet. Tidligere år har vi haft et overskud på 35.000 kr. Dér bliver man lidt ked af det og tænker, at vi er så mange, der har knoklet så meget - for skide 35.000 kr."

Kurt Husum Larsen og resten af Bakkeselskabet er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på sommerens festival. En festival hvor musikbudgettet igen er tilbage på det sædvanlige leje.

"Vi er i gang med at skrive under på de sidste kontrakter. Men vi kan ikke melde noget ud endnu. Men det bliver en mere almindelig Bakkefest. I 2018 brugte vi 1,1 mio. kr. på musik. Det ryger tilbage på 2017 niveauet," som altså er godt 400.000 lavere.

Publiceret 07 February 2019 07:30

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl