DEBAT: Så gør dog noget – vi ældre fryser på plejehjemmet

Af
Lissi Jensen (beboer)

Trongårdsbakken 1 stue 558

3210 Vejby

debat Hvis du har en pårørende, som skal på Trongården, skal du lade dem få pels og varmeovn med. Her er meget koldt på en stor del af Trongården.

Det er Domea, som skal sørge for, her er varme nok til ældre menesker.

Domea mener, at 20,3 grader - som jeg har (andre har mindre) - er nok.

Jeg har ringet mange gange og bedt om mere varme, så kommer de med deres måleinstrumenter og siger, at væggene er 22 grader. Jeg har forklaret, at det ikke er inde i væggen, jeg sidder, men de er ikke lydhøre.

Jeg har selv to termometre, som viser 20,7 grader, men servicemanden siger, de ikke virker. Mærkeligt at begge viser same temperatur, 20,7 grader, hvis de skulle være i stykker.

Sidst jeg ringede, blev jeg senere ringet op af Domea, som fortalte, at der gik en smed og reperede på fyret. Så jeg glædede mig til, at der skulle komme mere varme.

Varmen blev 21,3 grader, altså 0,6 grader mere.

Jeg ved ikke, hvad vi skal gøre. Det er vores egne lejligheder, så ledelsen her på Trongården vil ikke hjælpe, men fryser selv om tæerne.

Vi er ældre mennesker og har brug for mere varme (23 grader) gerne mere. Mange sidder i kørestole, nogle går med jakker om dagen, andre vikler sig ind i tæpper, de kan nemt falde i dem. Én ligger med 2 dyner om dagen, og sådan kan jeg blive ved med at nævne generene vi har, fordi vi mangler mere varme.

NU KAN DET VÆRE NOK,VI HAR BRUG FOR HJÆLP, DET SKAL VÆRE NU, HVOR DET ER KOLDT UDE OG INDE.

Jeg håber meget på, at dette læserbrev kan sætte noget i gang.

PS. jeg bruger selv varmeovn.

Publiceret 07 February 2019 11:30

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl