Forældrene kæmper for, at Søborg Private Børnehave skal overleve.

Forældrene kæmper for, at Søborg Private Børnehave skal overleve.

Udvalgsformand forsvarer børnehave-lukning: 'Der var ikke børn nok'

Vi har talt med formanden for børneudvalget i Gribskov Kommune, Sisse Krøll Willemoes (Nyt Gribskov) om børnehavens fremtid:

Hvorfor skal Søborg Private Børnehave lukke?

"Vi overtog et budget, som simpelthen ikke hang sammen, og vi var nødt til at spare. Vi kunne se, at Søborg Private Børnehave som den eneste institution i kommunen var garanteret en højere normering, end der var børn til, og det syntes vi ikke var rimeligt. I stedet for at forringe stedets normering og vilkår, valgte vi at lukke børnehaven. Der var simpelthen ikke børn nok."

Er det rigtigt, at de små institutioner i kommunen er mere i risikozonen end de store?

"Nej, vi går ikke efter de små institutioner. Vi kigger i hvert område, hvor der er flest ledige pladser og også på, hvordan bygningernes standard er. Små institutioner er ikke mere truede end de store. Tværtimod arbejder vi på at have en mangfoldighed i vores daginstitutioner."

Publiceret 06 February 2019 06:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl