Årets revyhold i Græsted. Fra venstre er det krofatter René Richardt, Sofie Stougaard, Tina Gylling Mortensen og Jan Linnebjerg.

Årets revyhold i Græsted. Fra venstre er det krofatter René Richardt, Sofie Stougaard, Tina Gylling Mortensen og Jan Linnebjerg.

Stjerne på stjerne: Her er holdet til årets Græsted Revy

Premiere på Græsted Revyen til juni med nyt hold

Af
Claus Johansen

Sommerrevy Bare rolig: Revyen vender tilbage på Græsted Kro til sommer. Med nye, garvede kræfter – og med et tema, som krofatter René Richard glæder sig til:

”Arbejdstitlen er ”bare rolig”. Det er et meget dansk begreb, som vi jo bruger i alle mulige sammenhænge: ’Hvad skal vi gøre med klimaforandringerne? Ja, ja, bare rolig’. ’Hvad med den danske økonomi? Ja, ja, bare rolig’. Det er en meget dansk tilgang – altså at vi nok skal klare den, uanset hvad der sker,” siger René Richardt.

Rutinerede kræfter

På scenen kan tilskuerne møde tre rutinerede skuespillere – og René Richardt som fjerde hjul. De tre skuespillere er Sofie Stougaard, som er med for tredje gang, samt Jan Linnebjerg og Tina Gylling Mortensen, som begge er debutanter i Græsted.

Sofie Stougaard har medvirket i Græsted Revyen i 2014 og 2015. I 2014 modtog hun prisen som Årets Revytalent. Hun har tidligere medvirket i Bornholmerrevyen og Tivoli Revyen. Desuden har hun medvirket i en række forestillinger på Bådteateret, Pakhus II, Tapperihallerne og Det Kgl. Teater. På tv fik hun sit folkelige gennembrud i tv-serien ”Nikolaj og Julie”, efterfulgt af ”Langt fra Las Vegas”.

Jan Linnebjerg er kendt fra tv som den charmerende julenisse Pyrus. Han har medvirket i Esbjerg Revyen og Hjørrring Revyen og haft en stribe film- og teaterroller.

Tina Gylling Mortensen har medvirket i et hav af forestillinger på blandt andet Mammut Teatret, Det Kgl. Teater, Betty Nansen og Grønnegårds Teatret.

René Richardt var med til at starte Græsted Revyen i 1993 og har været revydirektør siden 1997. Ud over revyen i Græsted har han blandt andet turneret med Det Danske Teater, men er nok mest kendt for sine fortolkninger af Kim Larsen & Gasolin.

Danmarks bedste revy

I 2014 og igen i 2017 blev Græsted Revyen kåret som Danmarks bedste revy.

Revyen har premiere den 11. juni, og der spilles til og med september. Der er dog ferie i ugerne 28, 29 og 30.

Publiceret 05 February 2019 09:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.