Årets revyhold i Græsted. Fra venstre er det krofatter René Richardt, Sofie Stougaard, Tina Gylling Mortensen og Jan Linnebjerg.

Årets revyhold i Græsted. Fra venstre er det krofatter René Richardt, Sofie Stougaard, Tina Gylling Mortensen og Jan Linnebjerg.

Stjerne på stjerne: Her er holdet til årets Græsted Revy

Premiere på Græsted Revyen til juni med nyt hold

Af
Claus Johansen

Sommerrevy Bare rolig: Revyen vender tilbage på Græsted Kro til sommer. Med nye, garvede kræfter – og med et tema, som krofatter René Richard glæder sig til:

”Arbejdstitlen er ”bare rolig”. Det er et meget dansk begreb, som vi jo bruger i alle mulige sammenhænge: ’Hvad skal vi gøre med klimaforandringerne? Ja, ja, bare rolig’. ’Hvad med den danske økonomi? Ja, ja, bare rolig’. Det er en meget dansk tilgang – altså at vi nok skal klare den, uanset hvad der sker,” siger René Richardt.

Rutinerede kræfter

På scenen kan tilskuerne møde tre rutinerede skuespillere – og René Richardt som fjerde hjul. De tre skuespillere er Sofie Stougaard, som er med for tredje gang, samt Jan Linnebjerg og Tina Gylling Mortensen, som begge er debutanter i Græsted.

Sofie Stougaard har medvirket i Græsted Revyen i 2014 og 2015. I 2014 modtog hun prisen som Årets Revytalent. Hun har tidligere medvirket i Bornholmerrevyen og Tivoli Revyen. Desuden har hun medvirket i en række forestillinger på Bådteateret, Pakhus II, Tapperihallerne og Det Kgl. Teater. På tv fik hun sit folkelige gennembrud i tv-serien ”Nikolaj og Julie”, efterfulgt af ”Langt fra Las Vegas”.

Jan Linnebjerg er kendt fra tv som den charmerende julenisse Pyrus. Han har medvirket i Esbjerg Revyen og Hjørrring Revyen og haft en stribe film- og teaterroller.

Tina Gylling Mortensen har medvirket i et hav af forestillinger på blandt andet Mammut Teatret, Det Kgl. Teater, Betty Nansen og Grønnegårds Teatret.

René Richardt var med til at starte Græsted Revyen i 1993 og har været revydirektør siden 1997. Ud over revyen i Græsted har han blandt andet turneret med Det Danske Teater, men er nok mest kendt for sine fortolkninger af Kim Larsen & Gasolin.

Danmarks bedste revy

I 2014 og igen i 2017 blev Græsted Revyen kåret som Danmarks bedste revy.

Revyen har premiere den 11. juni, og der spilles til og med september. Der er dog ferie i ugerne 28, 29 og 30.

Publiceret 05 February 2019 09:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl