Årets revyhold i Græsted. Fra venstre er det krofatter René Richardt, Sofie Stougaard, Tina Gylling Mortensen og Jan Linnebjerg.

Årets revyhold i Græsted. Fra venstre er det krofatter René Richardt, Sofie Stougaard, Tina Gylling Mortensen og Jan Linnebjerg.

Stjerne på stjerne: Her er holdet til årets Græsted Revy

Premiere på Græsted Revyen til juni med nyt hold

Af
Claus Johansen

Sommerrevy Bare rolig: Revyen vender tilbage på Græsted Kro til sommer. Med nye, garvede kræfter – og med et tema, som krofatter René Richard glæder sig til:

”Arbejdstitlen er ”bare rolig”. Det er et meget dansk begreb, som vi jo bruger i alle mulige sammenhænge: ’Hvad skal vi gøre med klimaforandringerne? Ja, ja, bare rolig’. ’Hvad med den danske økonomi? Ja, ja, bare rolig’. Det er en meget dansk tilgang – altså at vi nok skal klare den, uanset hvad der sker,” siger René Richardt.

Rutinerede kræfter

På scenen kan tilskuerne møde tre rutinerede skuespillere – og René Richardt som fjerde hjul. De tre skuespillere er Sofie Stougaard, som er med for tredje gang, samt Jan Linnebjerg og Tina Gylling Mortensen, som begge er debutanter i Græsted.

Sofie Stougaard har medvirket i Græsted Revyen i 2014 og 2015. I 2014 modtog hun prisen som Årets Revytalent. Hun har tidligere medvirket i Bornholmerrevyen og Tivoli Revyen. Desuden har hun medvirket i en række forestillinger på Bådteateret, Pakhus II, Tapperihallerne og Det Kgl. Teater. På tv fik hun sit folkelige gennembrud i tv-serien ”Nikolaj og Julie”, efterfulgt af ”Langt fra Las Vegas”.

Jan Linnebjerg er kendt fra tv som den charmerende julenisse Pyrus. Han har medvirket i Esbjerg Revyen og Hjørrring Revyen og haft en stribe film- og teaterroller.

Tina Gylling Mortensen har medvirket i et hav af forestillinger på blandt andet Mammut Teatret, Det Kgl. Teater, Betty Nansen og Grønnegårds Teatret.

René Richardt var med til at starte Græsted Revyen i 1993 og har været revydirektør siden 1997. Ud over revyen i Græsted har han blandt andet turneret med Det Danske Teater, men er nok mest kendt for sine fortolkninger af Kim Larsen & Gasolin.

Danmarks bedste revy

I 2014 og igen i 2017 blev Græsted Revyen kåret som Danmarks bedste revy.

Revyen har premiere den 11. juni, og der spilles til og med september. Der er dog ferie i ugerne 28, 29 og 30.

Publiceret 05 February 2019 09:00

SENESTE TV