Erhvervslivet, kulturen og turismen i Gribskov - her eksemplificeret ved Musik i Lejet - får et fælles forum. Foto: Jan F. Stephan

Erhvervslivet, kulturen og turismen i Gribskov - her eksemplificeret ved Musik i Lejet - får et fælles forum. Foto: Jan F. Stephan

Forum skal styrke kultur, turisme og erhvervsliv

Kommunalt ’forum for vækst og udvikling’ besluttet i Gribskov

Udvikling Gribskov Kommune vil forene erhvervslivet, kulturen og turismen i et ’forum for vækst og udvikling’. Formålet er at ”skabe nye synergier, som styrker alle parter og skaber en øget tilflytning til kommunen,” skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Udvalget Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi traf i sidste uge beslutning om formål, opgaver og medlemssammensætning for det nye forum.

”Det nye forum bliver en ny måde at tænke erhverv, kultur og turisme på. Vi har en stærk tro på, at de forskellige brancher kan gavne hinanden, hvis vi bringer dem sammen. På den måde bliver Forum for Vækst og Udvikling et sted, hvor vi gør hinanden endnu stærkere,” siger formanden for udvalget, Morten Ulrik Jørgensen (Nyt Gribskov).

Det nye forum er tænkt som et samarbejdsforum, der selvstændigt eller sammen med kommunens aktører kan styrke arbejdet med politisk prioriterede indsatser.

”Et centralt formål med forummet er at styrke samarbejdet mellem erhvervsliv og politikere. Derfor er det besluttet, at borgmesteren og formændene for Byrådets fagudvalg er medlemmer af forummet. Derudover vil de partier, som ikke har en formandspost, også blive repræsenteret, så alle partier i Byrådet vil være repræsenteret i det nye forum,” siger Morten Ulrik Jørgensen.

Formanden forklarer videre, at forummet kan anbefale indsatser og projekter til relevante fagudvalg og kvalificere kommende indsatser forud for politiske beslutninger.

”Og så er forummet er et sted, hvor vi kan afprøve nye samarbejdsmodeller på tværs af brancher, geografi og produkter. Her har vi også mulighed for at få input fra andre som for eksempel lokale ildsjæle, der kan hjælpe med at kvalificere arbejdet,” siger formanden.

Der er planlagt fire møder årligt uden for rådhuset med skiftende lokationer. Første møde i forummet er planlagt til at ligge i marts.

CJ

Publiceret 04 February 2019 10:30

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.