Ukendte gerningsmænd har stjålet computere fra elever på Gribskov Gymnasium. Modelfoto: JBT

Ukendte gerningsmænd har stjålet computere fra elever på Gribskov Gymnasium. Modelfoto: JBT

Tyve stjal 32 computere fra gymnasieelever

Af
Jeppe Helkov

Indbrud Alle der har gået på gymnasiet kender det. Når man har idræt, lader man sine ting ligge uden opsyn i omklædningsrummet. Men det er det nok slut med nu på både Gribskov Gymnasium og Frederiksværk Gymnasium.

Mandag brød ukendte gerningsmænd ind begge steder.

På Gribskov Gymnasium brød tyvene ind i omklædningsrum ved idrætsanlægget mellem kl. otte og ti. Ifølge Nordsjællands Politi var omklædningsrummet aflæst.

Efterfølgende har syv elever anmeldt, at de har fået stjålet computere, mobiltelefoner eller andre værdigenstande.

Kort efter var den også gal på Frederiksværk Gymnasium. Her gik tyvene ind i et ulåst omklædningsrum mellem kl. 12 og 12.30.

En lærer på Frederiksværk Gymnasium har efterfølgende fortalt Nordsjællands Politi, at der er blevet stjålet 25 bærbare computere, men Nordsjællands Politi oplyser, at de indtil videre kun har fået ni anmeldelser fra elever.

Nordsjællands Politi oplyser, at de meget gerne vil høre fra folk, der har været i området på de pågældende tidspunkt - eller folk der måske har set nogle mistænkelige personer gå rundt i området omkring begge gymnasier.

Du kan ringe til politiet på 114.

Publiceret 22 January 2019 00:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.