Boligerne er inspireret af gamle pakhuse. Der opføres 40 boliger - 10 rækkehuse i ét plan og 30 boliger i to plan.

Boligerne er inspireret af gamle pakhuse. Der opføres 40 boliger - 10 rækkehuse i ét plan og 30 boliger i to plan.

40 lejeboliger på vej i Gilleleje

Lokal entreprenør vil bygge på Bavne Ager Eng

Af
Claus Johansen

byudvikling Byrådet har netop godkendt salget af et stykke jord på Bavne Ager Eng i udkanten af Gilleleje. Køberen er den lokale entreprenør Lasse Nikolaj Nørgaard, som vil opføre i alt 40 lejeboliger.

Der er endnu ikke vedtaget en lokalplan for området, men entreprenøren håber, at lokalplanen vil være klar i løbet af et halvt års tid: ”Ja, indtil videre har jeg jo bare et tom stykke jord,” siger Lasse Nikolaj Nørgaard, som er indehaver af Strandhavehus ApS.

Hans plan er at bygge 40 boliger - 10 rækkehuse i ét plan og 30 boliger i to plan. De kommer til at ligge omkring et naturbeskyttet sø- og moseområde og i fire størrelser på mellem 65 og 105 kvadratmeter til både unge, familier og seniorer.

Ventes færdigt i 2021

Entreprenøren vil opføre boligerne i tre faser, og det samlede projekt forventes færdigbygget i 2021.

”Vi ønsker at skabe et boligområde, som først og fremmest tilpasses den øvrige bebyggelse i området og som derved er med til at skabe en helhed for hele området på Bavne Ager.”

De 40 boliger kommer til at ligge omkring et naturbeskyttet sø- og moseområde.

De 40 boliger kommer til at ligge omkring et naturbeskyttet sø- og moseområde.

”De huse, vi i de forgangne år har opført på Bavne Ager, tager deres arkitektoniske afsæt i det gamle Gilleleje og de karakteristiske fiskerhuse. Inspirationen til det nye projekt er hentet i det, de fleste kender som gamle pakhuse, som ligeledes findes rundt omkring i de gamle og autentiske havnemiljøer. På den måde skaber vi en helhed mellem den eksisterende og den kommende bebyggelse,” siger Lasse Nikolaj Nørgaard.

Lejeniveauet er endnu ikke fastlagt:

”Men det er for os meget vigtigt, at området bliver et alternativ, hvor alle kan være med økonomisk,” siger Lasse Nikolaj Nørgaard.

Politiker: Vigtigt skridt

Formanden for udvalget Udvikling, By og Land, Pernille Søndergaard (Nyt Gribskov), glæder sig over de kommende boliger:

”Vi er i fuld gang med at styrke Gribskov Kommune som et attraktivt sted at bo, og salget af Bavne Ager Eng er et vigtigt skridt i den rigtige retning, som supplerer vores andre projekter på Møllebakken i Helsinge, Troldebakkerne nord for byen og flere andre,” siger Pernille Søndergaard.

Publiceret 22 January 2019 10:10