Lyskupler og skraldespande i gadekæret i weekenden.

Lyskupler og skraldespande i gadekæret i weekenden.

Øv-øv-øv! Groft hærværk mod Helsinge Gadekær

”Øv-øv-øv!” Conny Nielsen er rigtig ærgerlig over det omfattende hærværk, som mødte hende ved Gadekæret i Helsinge i weekenden.

I vandet lå fire nye lyskupler, som netop var sat op af Gadekærforeningen, den tilhørende el-installation, stole fra Café Bella og skraldespande, som også netop var sat op. Alene el-installationen koster 21.000 kroner. Heldigvis er lamperne intakte.

”Det er død-ærgerligt, at tingene bliver ødelagt. Jeg synes, at det er rigtig trist. Der må være nogen, der føler, at de ikke har noget sted at være,” siger Conny Nielsen, som er formand for Gadekærforeningen (Helsinges handelsstandsforening).

Hærværket er blevet meldt til politiet, og Conny Nielsen håber, at nogen vil kontakte politiet eller hende, hvis de har set noget i weekenden. Hun vil desuden undersøge, om det i samarbejde mellem kommunen og politiet er muligt at få video-overvågning af området.

”Nu bliver det jo snart forår og sommer med mere aktivitet omkring gadekæret, og så skal vi jo gerne kunne have tingene stående der,” siger Conny Nielsen.

CJ

Publiceret 22 January 2019 11:30

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs