Der er flotte kostumer og fart over feltet, når Gribskov Gymnasium opfører årets skolekomedie. Pressefoto.

Der er flotte kostumer og fart over feltet, når Gribskov Gymnasium opfører årets skolekomedie. Pressefoto.

Gymnasiet klar med årets skolekomedie

Der er garanti for et godt grin og masser af humør, når Gribskov Gymnasium opfører årets skolekomedie

Af
Jeppe Helkov

Premiere Så er det tid igen. Gribskov Gymnasium er klar med deres traditionsrige skolekomedie.

Årets forestilling hedder 'Genfødt i går' og handler om renæssancen – en af de afgørende begivenheder i den vestlige verdens historie.

"Alle har hørt om Michelangelo, Botticelli, Leonardo da Vinci og Galilei, men ikke alle ved, at det var den florentinske familie Medici, der finansierede det meste af både kunst og videnskab dengang Firenze var kraftcentret for Europas kulturliv. Og der er sikkert endnu færre, der har hørt om Savonarola, en meget streng dominikanermunk, der på et tidspunkt truede med at aflyse hele renæssancen og føre folk tilbage til middelalderen med sin moralkampagne, 'Forfængelighedens bål', hvor mange af renæssancens store mesterværker gik op i røg," skriver Gribskov Gymnasium i en pressemeddelelse.

"Vi er hos Medici-familien, som i første omgang skal overvinde den forhindring, at bankfolk er ligeså upopulære, som de er nødvendige, og dette håndterer de i første omgang ved at give til de fattige, hvilket gør de fattige meget glade, men da Medicierne så finder ud af, at det er mere fremadrettet at investere i kunst, bliver de fattige lige så utilfredse, som de var før, mens store kunstnere som Da Vinci, Botticelli og Michelangelo bliver glade," fortsætter de.

I årets forestilling er der i alt 42 skuespillere på scenen, mens seks musikere står i orkestergraven. Derudover kommer en masse praktiske hjælpere.

Elever og lærere har den seneste lange periode øvet sig på stykket, og prøverne gik i gang allerede i juleferien.

Stykket har premiere i Gribskov Kultursal kl. 19.30 torsdag 24. januar, spiller samme tid fredag 25. januar og lukker med en eftermiddagsforestilling lørdag 26. januar kl. 15.00.

Billetter kan købes gennem www.gribskovbilletten.dk

Publiceret 17 January 2019 07:00

SENESTE TV