Der er flotte kostumer og fart over feltet, når Gribskov Gymnasium opfører årets skolekomedie. Pressefoto.

Der er flotte kostumer og fart over feltet, når Gribskov Gymnasium opfører årets skolekomedie. Pressefoto.

Gymnasiet klar med årets skolekomedie

Der er garanti for et godt grin og masser af humør, når Gribskov Gymnasium opfører årets skolekomedie

Af
Jeppe Helkov

Premiere Så er det tid igen. Gribskov Gymnasium er klar med deres traditionsrige skolekomedie.

Årets forestilling hedder 'Genfødt i går' og handler om renæssancen – en af de afgørende begivenheder i den vestlige verdens historie.

"Alle har hørt om Michelangelo, Botticelli, Leonardo da Vinci og Galilei, men ikke alle ved, at det var den florentinske familie Medici, der finansierede det meste af både kunst og videnskab dengang Firenze var kraftcentret for Europas kulturliv. Og der er sikkert endnu færre, der har hørt om Savonarola, en meget streng dominikanermunk, der på et tidspunkt truede med at aflyse hele renæssancen og føre folk tilbage til middelalderen med sin moralkampagne, 'Forfængelighedens bål', hvor mange af renæssancens store mesterværker gik op i røg," skriver Gribskov Gymnasium i en pressemeddelelse.

"Vi er hos Medici-familien, som i første omgang skal overvinde den forhindring, at bankfolk er ligeså upopulære, som de er nødvendige, og dette håndterer de i første omgang ved at give til de fattige, hvilket gør de fattige meget glade, men da Medicierne så finder ud af, at det er mere fremadrettet at investere i kunst, bliver de fattige lige så utilfredse, som de var før, mens store kunstnere som Da Vinci, Botticelli og Michelangelo bliver glade," fortsætter de.

I årets forestilling er der i alt 42 skuespillere på scenen, mens seks musikere står i orkestergraven. Derudover kommer en masse praktiske hjælpere.

Elever og lærere har den seneste lange periode øvet sig på stykket, og prøverne gik i gang allerede i juleferien.

Stykket har premiere i Gribskov Kultursal kl. 19.30 torsdag 24. januar, spiller samme tid fredag 25. januar og lukker med en eftermiddagsforestilling lørdag 26. januar kl. 15.00.

Billetter kan købes gennem www.gribskovbilletten.dk

Publiceret 17 January 2019 07:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl