DEBAT: Hvorfor er der ikke et diskotek i Gribskov?

Af
Celine Munk Engom Larsen

Gribskov Gymnasium

debat I ”gamle” dage var der et diskotek i Helsinge. Der mødtes man ofte med både folk, man kendte, og man lærte en masse nye mennesker at kende. Mine forældre, som har været gift i 22 år, mødtes en tilfældig aften på det lokale diskotek Tess i Helsinge.

Mange af de unge i Gribskov mødes på gaden og drikker. De mødes i Netto, køber en kasse øl og nogle shots og rammer gadekæret. Så sidder de bare på gaden og drikker sig i hegnet i et ukontrolleret miljø med deres sædvanlige vennekreds.

Slagsmål og ødelagte hjem

Der er meget få muligheder i Gribskov for, at unge kan mødes og feste. De tager til de større byer som Hillerød eller København for at tage i byen. Ellers mødes de på gaden, hvor mange ender med at rende ukontrolleret rundt eller ender i slagsmål. Det er svært at holde styr på situationer i gademiljøet. Hvis der sker noget på et diskotek eller en natklub, kan man hurtigt tilkalde politiet og få situationen under kontrol. Der er også dørmænd og vagter, der kan smide folk ud, hvis de ikke opfører sig ordentligt.

Så kan man spørge: ”Hvorfor holder de unge ikke selv fest?” For det første er der mange forældre, der ikke vil have en flok fulde teenagere hjem i deres organiserede hjem med designermøbler. De unge vil heller ikke stå for det, fordi det er for besværligt med planlægning og oprydning.

Samtidig møder de unge heller ikke nye mennesker, hvis de kun holder små arrangementer for deres tætteste vennekreds. Det er godt med en god socialisering og et bredt socialt netværk.

Et sikkert miljø

Hvis der var et diskotek i Gribskov, ville der komme mere liv i byen, og unge ville bruge færre penge på transport til byture.

Hvis der nu blev åbnet et diskotek i Gribskov, ville de unge have et samlingssted i et mere sikkert miljø. Både hvor de kan mødes med deres gode venner, og hvor de kan møde nye mennesker.

Hvem ved, måske møder man sit livs kærlighed næste gang på det lokale diskotek i Gribskov.

Det optager de unge

Hvad optager unge i Gribskov? Det skriver elever fra 1.g og 1.hf på Gribskov Gymnasium om i en række debatindlæg

Publiceret 17 January 2019 11:30

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl