DEBAT: Hvorfor er der ikke et diskotek i Gribskov?

Af
Celine Munk Engom Larsen

Gribskov Gymnasium

debat I ”gamle” dage var der et diskotek i Helsinge. Der mødtes man ofte med både folk, man kendte, og man lærte en masse nye mennesker at kende. Mine forældre, som har været gift i 22 år, mødtes en tilfældig aften på det lokale diskotek Tess i Helsinge.

Mange af de unge i Gribskov mødes på gaden og drikker. De mødes i Netto, køber en kasse øl og nogle shots og rammer gadekæret. Så sidder de bare på gaden og drikker sig i hegnet i et ukontrolleret miljø med deres sædvanlige vennekreds.

Slagsmål og ødelagte hjem

Der er meget få muligheder i Gribskov for, at unge kan mødes og feste. De tager til de større byer som Hillerød eller København for at tage i byen. Ellers mødes de på gaden, hvor mange ender med at rende ukontrolleret rundt eller ender i slagsmål. Det er svært at holde styr på situationer i gademiljøet. Hvis der sker noget på et diskotek eller en natklub, kan man hurtigt tilkalde politiet og få situationen under kontrol. Der er også dørmænd og vagter, der kan smide folk ud, hvis de ikke opfører sig ordentligt.

Så kan man spørge: ”Hvorfor holder de unge ikke selv fest?” For det første er der mange forældre, der ikke vil have en flok fulde teenagere hjem i deres organiserede hjem med designermøbler. De unge vil heller ikke stå for det, fordi det er for besværligt med planlægning og oprydning.

Samtidig møder de unge heller ikke nye mennesker, hvis de kun holder små arrangementer for deres tætteste vennekreds. Det er godt med en god socialisering og et bredt socialt netværk.

Et sikkert miljø

Hvis der var et diskotek i Gribskov, ville der komme mere liv i byen, og unge ville bruge færre penge på transport til byture.

Hvis der nu blev åbnet et diskotek i Gribskov, ville de unge have et samlingssted i et mere sikkert miljø. Både hvor de kan mødes med deres gode venner, og hvor de kan møde nye mennesker.

Hvem ved, måske møder man sit livs kærlighed næste gang på det lokale diskotek i Gribskov.

Det optager de unge

Hvad optager unge i Gribskov? Det skriver elever fra 1.g og 1.hf på Gribskov Gymnasium om i en række debatindlæg

Publiceret 17 January 2019 11:30

SENESTE TV