Oskar Snorre vil frem til sommeren 2020 trække Lyngbys grønne målmandstrøje over hovedet. Foto: Claus Fisker

Oskar Snorre vil frem til sommeren 2020 trække Lyngbys grønne målmandstrøje over hovedet. Foto: Claus Fisker Ritzau Scanpix Denmark

Blev rygtet til dansk storklub: Men Oskar fra Vejby bliver

Han var rygtet til dansk storklub. Men den tidligere Vejby-målmand Oskar Snorre fortsætter i Lyngby

Af
Jeppe Helkov

Han har fået sine første kampe på U21-landsholdet, han har fået debut i Superligaen — og nu har 19-årige Oskar Snorre fra Tisvilde også fået papir på fremtiden.

Den unge målmand har forlænget sin kontrakt med Lyngbo Boldklub. Dog kun med et enkelt år, så den nu løber frem til sommeren 2020.

I oktober lød beskeden fra Oskar Snorres agent Niclas Jensen ellers, at der ikke var meget, der tydede på, at stortalentet ville forlænge den kontrakt, der stod til at udløbe til sommer. AGF var på rygtebørsen blandt andet nævnt som en ny mulig klub for Oskar Snorre.

Men nu er det altså lykkedes parterne at nå til enighed.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at det har taget lidt tid at finde hinanden, men vi er glade for at vi til syvende og sidst nåede til enighed, og at Snorre skal fortsætte hos os. Snorre er en talentfuld målmand, der fortsat har mange niveauer han kan lægge på, og gør han det, så kan han selvfølgelig være hos os på lånt tid," siger sportsdirektør i Lyngby Birger Jørgensen i en pressemeddelelse.

"Vi er glade for at få muligheden for at arbejde videre med Snorres store potentiale og glæder os til at følge Snorres udvikling på holdet i et spændende forår," siger han.

Oskar Snorre kom til Lyngby som 13-årig. Inden da spillede han i Vejby-Tisvilde, ligesom det også blev til en kortere periode i Helsinge.

Sidste forår vandt han overraskende den interne målmandskamp i Lyngby og var hele foråret en fast mand i Superliga-målet hos de senere nedrykkere.

I efteråret har det knebet lidt mere med spilletiden. Det er kun blevet til fire kampe ud af 19 mulige.

For nylig fik konkurrenten om en plads i Lyngby-målet, Thomas Mikkelsen, vekslet sin lejeaftale til en permanent aftale med Lyngby. Men det betyder ikke, at han nødvendigvis også skal være førstevalg i foråret, fortæller cheftræner Christian Nielsen.

"Hvem der skal stå, det er helt åbent, og Snorre og Thomas har en sund konkurrence. Som træner vil man have den stærkest mulige trup, og Snorre og Thomas supplerer hinanden godt, og derfor er jeg rigtig glad for at, vi kan arbejde videre," siger han til Lyngbys hjemmeside.

Publiceret 17 January 2019 10:30

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.