Det statslige skovbrug har forandret sig fra primært træproduktion til fokus på friluftsliv og biodiversitet. Pressefoto

Det statslige skovbrug har forandret sig fra primært træproduktion til fokus på friluftsliv og biodiversitet. Pressefoto

Få historien om dansk skovdrift op til i dag

foredrag 16. januar er der fokus på skoven, når biolog og naturvejleder i Naturstyrelsen Anne Johannisson kl. 19-21 vil give et signalement af dansk skovdrift op til i dag i Ramhuset, Gl. Præstevej 2, Ramløse.

Det statslige skovbrug har inden for de seneste 25 år forandret sig fra primært at fokusere på træproduktion over stigende fokus på friluftslivet til nu at give biodiversiteten stor opmærksomhed.

De forandringer har kunnet ses på søndagsturen i skoven og vil fremover kunne aflæses i landskabet. Nogle forandringer er lang tid om at manifestere sig i virkeligheden, andre kan registreres meget hurtigt.

Naturstyrelsen Nordsjælland administrerer cirka 23.000 ha i form af skov, lysåbne arealer og de store søer.

Cirka 80 procent af Nationalpark Kongernes Nordsjælland hører under Naturstyrelsen, som derfor er en vigtig part i nationalparken og har været det, siden pilotprojektet kom på tale første gang i 2003.

Tilmelding til foredraget kan ske ved at indbetale 30 kr., 50 kr. for ikke-medlemmer, via MobilePay 38006 Der kan også betales kontant ved indgangen.

jesl

Publiceret 12 January 2019 10:00