Lukashuset er Danmarks første børnehospice. Foto: Linda Kastrup /Ritzau Scanpix

Lukashuset er Danmarks første børnehospice. Foto: Linda Kastrup /Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Overvældende opbakning: Giver 70.000 kr. til døende børn

Lions Gribskov har samlet 50.000 kr. ind til alvorligt syge børn. Derudover giver de også 20.000 kr. fra egen kasse

Af
Jeppe Helkov

Velgørenhed 70.000 kr. Så mange penge sender Lions Gribskov videre til Sankt Lukas Stiftelsens børnehospice. Siden i sommer har Lions solgt skrabelodder for at samle ind til det gode formål. Og der er en helt speciel grund til, at man har valgt at støtte de dødssyge børn.

"Vi har tidligere haft skrabelodder til fordel for hospitalsklovne. Der forsøgte vi også at hjælpe de alvorligt syge børn. Det giver bare mening at hjælpe her. I år faldt valget på børnehospice," siger Hans Hahn fra Lions Gribskov.

Rammer hele familien

"Der er kun plads til fire børn på det her hospice, og det lyder måske ikke af meget. Men som en kvinde fra stedet fortalte, så er familien ofte kørt helt ned, når børnene kommer sådan et sted. Ofte bliver mor, far og søskende indskrevet på hospice i barnets sidste tid. Der er også masser af personale og psykologer til at passe. Jeg er glad for, at så mange har villet bakke op om det," fortsætter han.

Og ifølge Hans Hahn har opbakningen været næsten overvældende.

"Andre gange har vi stået ude foran butikker og solgt skrabelodder. Det har ikke givet lige så meget. I år har vi været rundt til arrangementer. Vi var til Musik i Lejet, vi har været med til kulturnatten i Helsinge, og vi solgte lodder ved Big Fat Snakes afskedskoncert i Hillerød. Alene her solgte vi for 19.000 kr."

"Mange gange er vi også gået ind og har spurgt restauranter, om det var okay, at vi gik en runde og solgte lidt lodder hos gæster. Og vi er aldrig blevet afvist. Heller ikke af kunderne. Kun en enkelt gang oplevede vi, at nogen mente, at vi forstyrrede. Men når folk hørte, hvad vi samlede ind til, ville de rigtig gerne hjælpe," siger han.

På skrabelodderne kunne man vinde præmier, som flere lokale virksomheder blandt andre har stillet til rådighed.

Publiceret 09 January 2019 11:30

SENESTE TV

Spil bingo og hjælp SOS Børnebyerne

Hjælp SOS Børnebyerne arrangerer bingospil torsdag 21. Marts.

Denne dag kan du spille og støtte en god sag . Det sker i "Det Gamle Posthus" på Stationsvej i Gilleleje. SOS Børnebyerne er klar med masser af spilleplader og gevinster. Overskuddet fra dagen går ubeskåret til SOS Børnebyerne.

Det er SOS Børnebyernes Lokalgruppe, der står for arrangementet, og de håber, at både garvede bankospillere og nybegyndere har lyst til at være med og støtte den gode sag.

”Vi har været rundt i byens butikker for at få sponsoreret gaver til arrangementet. Det har været en meget positiv oplevelse. Vi mærker stor velvilje og god opbakning til den indsats SOS Børnebyerne gør rundt om i verden for at hjælpe forældreløse og udsatte børn,” siger Anni Sejrsbøl fra lokalgruppen.

Kapp